Iz provalije na cesti Potoci-Ruište se izvukli samo s ogrebotinama

Dvoje maloljetnika teško je stradalo na mopedu kada su se sudarili s osobnim vozilom na cesti Potoci – Ruište, potvrđeno nam je u MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije.

Vršio pretjecanje


Prva nesreća dogodila se u 16.30 sati na magistralnoj cesti M-17 u mjestu Bijela, sjeverno od Mostara. Nesreća se dogodila kada je Sanjin Kulenović iz Sarajeva, upravljajući vozilom Škoda Octavia, izletio s ceste i završio u provaliji pored rijeke Neretve. Vozilo se, na svu sreću, zaustavilo na drvetu i nije završilo u vodi, čime su spriječene moguće veće posljedice po vozača i po suvozača Anu Samardžić rođenu 1970. iz Užica ( Republika Srbija). Ona je vozilom hitne pomoći prevezena u Centar urgentne medicine Sveučilišne kliničke bolnice Mostar. Ustanovljeno je da je zadobila lakše tjelesne ozljede i nije bilo potrebe za njezinom hospitalizacijom pa je puštena na kućnu njegu. Vozaču Škode pomoć je ukazana na mjestu nesreće. On je zadobio nekoliko ogrebotina po rukama. Kako smo doznali na licu mjesta, Kulenović se Škodom kretao iz pravca Mostara prema Sarajevu. Stotinjak metara prije tunela Bijela, vršio je pretjecanje vozila ispred sebe. U tom je trenutku iz suprotnog pravca naišlo vozilo i, kako bi izbjegao izravni sudar, Kulenović je skrenuo s ceste i završio u provaliji od petnaestak metara. Na svu sreću, Škoda se zaustavila na granama većeg stabla i nije završila u akumulacijskom jezeru rijeke Neretve. Na mjestu nezgode intervenirali su i mostarski vatrogasci koji su pomogli u izvlačenju osoba iz automobila. Očevid na mjestu nesreće izvršili su pripadnici prometne policije Policijske postaje za sigurnost prometa.

Maloljetnici na mopedu


Nešto kasnije na cesti Potoci – Ruište dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije maloljetne osobe teško ozlijeđene. U nesreći su sudjelovali E. O. rođen 1996. koji je upravljao mopedom bez registracijskih oznaka i Mehmed Hubana koji je upravljao vozilom Renault Clio. Vozač mopeda i njegov suvozač, maloljetna M. T., zadobili su teške tjelesne ozljede i prevezeni su u Regionalni medicinski centar “dr. Safet Mujić” u Mostaru. Vozač Renaulta je u ovoj nesreći zadobio lakše tjelesne ozljede.
U četvrtak navečer oko 23.30 sati, na križanju Nove gradske magistrale (Bulevara) i Franjevačke ulice, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lakše ozljede. U nesreći su sudjelovali Golf II registracijskih oznaka M50-A-804 kojim je upravljao Edin Dedović i Opel Kadet registracijskih oznaka 769-T-054 kojim je upravljao Slaven Dragičević. Oba su se vozila kretala iz pravca sjevera prema jugu, te će nakon uzetih izjava i obavljenog očevida biti poznato kako je došlo do ove nesreće. Prema onome što se moglo vidjeti na licu mjesta, vozač Golfa udario je u zadnji dio Opel Kadeta, pri čemu je suvozač Golfa Seudin Dedović zadobio lakše ozljede. Na oba automobila nastala je veća materijalna šteta.

Piše: N. Dedić/dnevni list