Istražne agencije nisu otkrile tko je 'hercegovačka mafija', naručitelju ubojstva brata još dva mjeseca u pritvoru

istražne agencije, hercegovačka mafija

Županijski sud u Bihaću prihvatio je prijedlog Tužiteljstva USŽ, te za iduća dva mjeseca produžio pritvor Rasimu Demiroviću (55), koji je prije mjesec uhićen zbog sumnje da je hercegovačkoj mafiji nudio 100.000 eura za ubojstvo brata Ibrahima Demirovića Bajana.

Inače, Rasimov pakleni plan osujetili su istražitelji Federalne uprave policije koji su presreli njegove razgovore s mafijom u Hercegovini. Predstavljajući im se kao netko tko ima razrađen biznis i veliku količinu novca, nudio im je 100.000 eura za likvidaciju Bajana, piše Avaz.

Također je tražio da Bajanovog sina Nevresa naprave invalidom.

Rasim ne samo da nije imao para nego je, navodno, bratu Bajanu dugovao 50.000 KM. Netrpeljivost među braćom traje duže vrijeme zbog imovine. Bajan je imućan, posjeduje više tvrtki, a biznis je razvio na otkupu sekundarnih sirovina.

Rasim Demirović se sumnjiči da je iz bezobzirne osvete, obećanjem i davanjem poklona, drugu osobu poticao da počini ubojstvo i nanese teške povrede. Stavlja mu se na teret da je u vremenu od veljače do travnja 2019. godine u više navrata pokušao angažirati određeni broj osoba koje bi izvršile ubojstvo, za šta je bio spreman platiti 100.000 eura, navedeno je u priopćenju Tužiteljstva USŽ.

Još nitko od istražnih agencija nije priopćio tko je "hercegovačka mafija" koja se spominje u ovome slučaju.