Istraga o likvidaciji sarajevskih policajaca krenula ispočetka!

Sarajevo, istraga, Adis Šehović, Davor Vujinović

Za desetak dana napunit će se točno godina kako su u sarajevskom naselju Alipašino Polje brutalno likvidirani policajci Adis Šehović i Davor Vujinović, a njihove ubojice nisu otkrivene niti su istražitelji na pravom tragu!

Nema dokaza

Tužiteljstvo Županije Sarajevo u pritvoru je, podsjećamo, više od devet mjeseci držalo automafijaše s Pala Srećka Trifkovića, Miloša Obradova, Nedeljka Lizdeka i Stefana Samardžiju, pod sumnjom da se mogu dovesti u vezu s ovim krivičnim djelom.

No, nakon devet mjeseci skoro svi su pušteni iz pritvora, a preuzela ih je policija RS, koja ih sada sumnjiči za ubojstva u Banja Luci i druga krivična djela za koja su priznali krivicu.

Ni nakon godinu, kako saznaje "Avaz", policija nije pronašla vozilo kojim su se ubojice dovezle 26. listopada na Alipašino Polje niti pušku iz koje su Šehović i Vujinović brutalno likvidirani.

 Tužiteljstvo ŽS je cijeli slučaj sada pokrenulo ispočetka. Točnije, prema informacijama „Avaza“, ponovo je formiran tim koji ima zadatak sve ponovno pročešljti i provjeri sve tragove!?

U ovaj tim  ponovo su uključeni dva županijska tužitelja i pripadnici MUP-a ŽS i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), a formiran je  i istražni centar u zgradi Tužiteljstva, u kojem se prikupljaju svi podaci. To znači da Tužiteljstva nema nijedan čvrst dokaz.

Iako je istraga intenzivirana, nakon skoro godinu dana evidentno je kako su tužitelji i istražitelji bili ispočetka na krivom tragu i kako je godina dana provjera, vještačenja, saslušanja svjedoka bila skoro pa  uzalud.

Bačen novac

Potrošeno je do sada na desetine tisuća maraka na razna vještačenja i provjere, a da nije pronađen ni crni Seat Leon.

I iskazi svjedoka za koje se mislilo da su vjerodostojni, kako stvari stoje, ne piju vodu, jer su pojedini imali itekako koristi svjedočiti protiv određenih osoba, ne da bi otkrili istinu, nego spasili sebe od sudskog procesa.

U brojnim reakcijama nakon ubojstva, svi su se utrkivali kazati kako je napad na policajce - napad na državu.

Gdje je nestao crni Rexton

Da je istraga bila manjkava, govori i podatak da je MUP ŽS danima, umjesto za Seatom, tragao za crnim Golfom 5.

Tek poslije skoro četiri dana utvrđeno je o kojem se tačno vozilu radilo.

No, do sada nije utvrđeno ni šta je bilo s Rextonom s blinkerima, koji su građani vidjeli na licu mjesta.