Ispovjest djevojke zbog koje su život izgubila dva mladića: 'Ljubav mi je umrla na rukama'

ubojstvo, ubojstvo, pucnjava, ubojstvo, samoubojstvo, ubojstvo, pljačka, alkohol, džamija, ranjavanje, vatreno oružje, crna kronika, utapanje, sava, ubojstvo, ubojstvo, braća Šimić, samoubojstvo, samoubojstvo, ubojstvo, samoubojstvo, HDZ 1990, crna kronika, pokušaj ubojstva, ubojstvo, ubojstvo, eksploziv, eksplozija, samoubojstvo, Međugorje, oružje, municija, droga, ubojstvo, Brčko, tučnjava, napad, uhićenje, Mostar, mrtvac, crna kronika, Mostar, samostan, časne sestre, Banjaluka, uhićenja, akcija, policija, samoubojstvo, vionica, ubojstvo, klis, samoubojstvo, čatrnja, Metković, prometna nesreća, lov, plin, kamenica, Hasan Sarajlić, samoubojstvo, Posušje, prometna nesreća, žepče, prometna nesreća, Međugorje, prometna nesreća, Međugorje, drvar, samoubojstvo, Usora, prometna nesreća, bulevar, Mostar, zapaljen automobil, tekija, Mostar, pljačka, Bugojno, slavko bašić, Livno, mazda, sjekira, MUP ZHŽ, policija, kontrola, smrt, Tuzla, trovanje, Ljubuški, paljevina, alhotest, Trebinje

Ona je bila u vezi s ubojicom Boškom Šapićem (21), koji je zbog ljubomore ispred noćnog kluba Heart u Vojišnici kraj Vojnića u noći na nedjelju ubio dvojicu mladića, Alvina Horvatića (23) i Dejana Vučkovića (20). Viktorija već danima ne može ni jesti ni spavati. Pristala je razgovarati s nama i otkriti istinu o tome što se točno dogodilo kobne večeri. Kaže kako je ubijeni Alvin bio i ostao njezina prva ljubav.

- Tri godine smo bili zajedno. Dva mjeseca smo živjeli zajedno. Imali smo velike planove. Govorio mi je da ćemo se vjenčati i imati djecu. Mi jesmo prekinuli, ali ja njega nikad nisam prestala voljeti. Samo, ljubav nekad nije dovoljna - objasnila je Viktorija.

'Nisam imala pojma da su se Boško i Alvin sreli u kafiću'

Nakon njihova prekida počela je izlaziti s Boškom. Njemu je rekla da i dalje voli Alvina što je on, tvrdi, prihvatio. Kobne večeri dogovorili su se da će izaći u kafić Heart.
- Nisam imala pojma da su se Boško i Alvin prije toga sreli u kafiću u Gvozdu. Nisam bila tamo, a Boško mi ništa nije spominjao. Nisam znala da mu je tamo zaprijetio. Mi smo već bili u Heartu kad je Alvin došao. Rekla sam Bošku da idemo kući, da ne želim probleme. Ostavili smo piće napola popijeno i krenuli van. Sve bi bilo dobro da me Alvin nije povukao za ruku i poljubio pred svima. Pokušala sam mu se otrgnuti, no nisam uspjela - prisjećala se Viktorija.

Pitao ju je ide li kući i nagovarao je da ide s njim, no ona mu je rekla da je došla s Boškom i da će s njim i otići. Ona i Boško izašli su iz kluba i krenuli prema autu.
Alvin joj je rekao da ne zna što čini i htio je izvući iz Boškova automobila.
Rekao je: ‘Ja ću sad nekog ubiti, netko će sad umrijeti'. Pitala sam ga šta to priča, da neće on nikoga ubiti.

- Već smo bili krenuli kad je odjednom Boško zaustavio auto i izašao. Rekao je: ‘Ja ću sad nekog ubiti, netko će sad umrijeti'. Pitala sam ga šta to priča, da neće on nikoga ubiti i primila ga za jaknu. Pokušala sam ga zadržati da ne izađe, no bio je jači od mene. Otrgnuo mi se iz ruku. Uopće nisam vidjela nož. Znala sam da ga Boško nosi sa sobom, no nisam vidjela u kojem ga je trenutku uzeo - objasnila je.

Boško je navodno uvijek sa sobom nosio lovački nož oštrice 20-ak centimetara. Nakon što je Boško izašao iz auta, dva mladića počela su se tući na parkiralištu.
- Izašla sam iz auta i odjednom vidjela dva tijela kako leže na zemlji. Potrčala sam Alvinu i primila ga u naručje. Govorila sam mu: ‘Reci mi nešto, samo da znam da si živ!'. Pokušao je nešto reći, ali nije mogao. Samo je hroptao. Držala sam mu glavu i poljubila ga u čelo i obraz. Mislila sam, on je prejak dečko, on će preživjeti. U mojoj glavi on je i dalje živ, ja ne prihvaćam da je mrtav - govorila je, a njezine riječi izmjenjivale su se sa suzama.

'Ne znam kako ću nastaviti sa životom'

Žao joj je sva tri mladića te kaže da ne zna kako će nastaviti sa životom. Ne može shvatiti da je Boško, s kojim je posljednja dva mjeseca bila u vezi, ubio dvoje ljudi. Uvijek je, tvrdi ona, bio miran i dobar dečko.

Boško, kojeg je policija uhitila nakon ubojstava, u ponedjeljak je oko 11 sati dao iskaz državnom odvjetniku i sucu istrage. Na sud su ga doveli bosog u čarapama s lisicama na rukama. Podsjetimo, Dejanu je prerezao grkljan, a Alvina je nekoliko puta izbo u prsa.
Čim se svega sjeti, Viktorija se počne tresti. U teškim trenucima potpora su joj majka Adrijana i tetka Jasna.

- Ovo je velika tragedija koja je pogodila sve četiri obitelji. Mi nikoga ne osuđujemo, suosjećamo sa svima i nije nam jasno zbog čega nas za to okrivljuju. Bojimo se za svoj život i ne znamo kako ćemo nastaviti živjeti u Gvozdu - kazala nam je njezina tetka Jasna. Dodala je da su zvali Alvinove roditelje i izrazili im sućut. Viktorijina obitelj zabrinuta je za nju. Strahuju da se ne bi pokušala ubiti. Viktorijina obitelj podrijetlom je iz Vukovara. Tijekom rata morali su napustiti svoj dom, a u Gvozdu su se skrasili prije četiri godine. Viktorija pohađa školu za slastičara. Cijeli razred ju je zvao da joj izrazi sućut.

24sata.hr