Ispovijest sezonke: Radila sam sve za pet i pol tisuća kuna. Udario me u glavu i tresao o zid

Ispovijest sezonke: Radila sam sve za pet i pol tisuća kuna. Udario me u glavu i tresao o zid

U Facebook grupi “Poslovi u Dubrovniku” jedna djevojka objavila je što je doživjela kada je radila kao sezonska radnica.

“Radila sam pet mjeseci u jednom dubrovačkom restoranu za pet i pol tisuća kuna i smještaj, bez slobodnog dana, a u nedjelju sam radila po cijeli dan. Samo su me jednom pustili da pođem kući na šest dana zbog škole koju sam izvanredno polagala. Psihički sam pucala dan za danom i došla sam na rub ludila”, napisala je djevojka, javlja Dubrovački dnevnik.

“Dotaknuo me u nešto što me jako boli, na što sam ja, naravno, uzvratila. Inače, priznajem da imam jezik ‘kao lopatu’, ali na nepravdu nisam nikad ostala dužna, a on je fizički nasrnuo na mene, udario me u glavu i uhvatio za nadlaktice i tresao o zid. Uvrede nisu bitne jer su privatne i ne želim ih iznositi u javnost”, navela je upozorivši ljude da paze gdje se zapošljavaju.

“Za pet i pol tisuća kuna bila sam i spremačica i majstor i konobar, a ne vjerujem da bi itko to htio”, dodala je.

“U odnosu na postavljeni upit možemo potvrditi da je u poslijepodnevnim satima u subotu, 14. rujna, u ugostiteljskom objektu na području Župe dubrovačke, došlo do vrijeđanja dviju zaposlenica ugostiteljskog objekta u dobi od 50 i 22 godine, nakon čega je vlasnik ugostiteljskog objekta na naročito drzak i nepristojan način vrijeđao mlađu zaposlenicu te na nju i fizički nasrnuo, pri čemu 22-godišnjakinja nije zadobila nikakve tjelesne ozljede”, napisali su iz policije.

“Zbog međusobnog vrijeđanja obje zaposlenice prekršajno su sankcionirane, dok je vlasnik ugostiteljskog objekta prekršajno sankcioniran zbog vike i tučnjave na javnom mjestu, odnosno zbog težeg oblika narušavanja javnog reda i mira”, pojasnili su iz policije.