Ispovijest sezonke: Radila sam sve za pet i pol tisuća kuna. Udario me u glavu i tresao o zid

more, radnici, studenti, Mostar, cijene, slaba probava, probava redovita, Dubrovnik, Hrvatska zemlja, konobari, radnici, turizam, sezonski radnici, turistička sezona, turistička sezona, turistički radnici, radne dozvole, Hrvatska, stopa zaposlenosti, Federacija BIH, nezaposlenost
Arhiva

U Facebook grupi “Poslovi u Dubrovniku” jedna djevojka objavila je što je doživjela kada je radila kao sezonska radnica.

“Radila sam pet mjeseci u jednom dubrovačkom restoranu za pet i pol tisuća kuna i smještaj, bez slobodnog dana, a u nedjelju sam radila po cijeli dan. Samo su me jednom pustili da pođem kući na šest dana zbog škole koju sam izvanredno polagala. Psihički sam pucala dan za danom i došla sam na rub ludila”, napisala je djevojka, javlja Dubrovački dnevnik.

“Dotaknuo me u nešto što me jako boli, na što sam ja, naravno, uzvratila. Inače, priznajem da imam jezik ‘kao lopatu’, ali na nepravdu nisam nikad ostala dužna, a on je fizički nasrnuo na mene, udario me u glavu i uhvatio za nadlaktice i tresao o zid. Uvrede nisu bitne jer su privatne i ne želim ih iznositi u javnost”, navela je upozorivši ljude da paze gdje se zapošljavaju.

“Za pet i pol tisuća kuna bila sam i spremačica i majstor i konobar, a ne vjerujem da bi itko to htio”, dodala je.

“U odnosu na postavljeni upit možemo potvrditi da je u poslijepodnevnim satima u subotu, 14. rujna, u ugostiteljskom objektu na području Župe dubrovačke, došlo do vrijeđanja dviju zaposlenica ugostiteljskog objekta u dobi od 50 i 22 godine, nakon čega je vlasnik ugostiteljskog objekta na naročito drzak i nepristojan način vrijeđao mlađu zaposlenicu te na nju i fizički nasrnuo, pri čemu 22-godišnjakinja nije zadobila nikakve tjelesne ozljede”, napisali su iz policije.

“Zbog međusobnog vrijeđanja obje zaposlenice prekršajno su sankcionirane, dok je vlasnik ugostiteljskog objekta prekršajno sankcioniran zbog vike i tučnjave na javnom mjestu, odnosno zbog težeg oblika narušavanja javnog reda i mira”, pojasnili su iz policije.