ISPOVIJEST MAJKE SOTONISTA ‘Bio je predivno dijete, a sada ne znam ni gdje živi’

...u zemlju 72 križa i sablazni javnost ne zna ni njegova majka Snežana Skendžić. Duško je bio predivno dijete i mogu kazati da sam ga nekad poznavala. U šesnaestoj godini nešto mu se dogodilo i on se tada promijenio. Što ga je promijenilo ne znam, a nisam stručnjak da bih to mogla odgonetnuti - izjavila je majka 23-godišnjaka koji je posljednjih godina umjesto obiteljske kuće na zadarskom Boriku za novi dom izabrao gradske bedeme, u kojima kao jedini poznati zadarski "skvoter" sa psom živi već godinama.

- Jedno vrijeme znao je dolaziti i odlaziti, no u zadnjih nekoliko godina, nažalost, ne kontaktiramo i ne znam gdje živi - kazala je Duškova majka.

On je više puta u gradskim bedemima uhvaćen okružen predmetima i obilježjima sotonističke organizacije, a tamo smo ga zatekli i jučer, no odbio je razgovor s novinarima kazavši kako ne želi ništa komentirati.
- U gradske zidine dolazi mu i društvo, najčešće tinejdžeri. Tamo slušaju glazbu, uglavnom neki teški heavy metal ili nešto slično. Često nosi majice na kojima su neki sotonistički znakovi, te "gardističke" hlače. Iako ga u posljednjih sedam dana nisam viđao, prije toga sam ga gotovo svakodnevno susretao kada bih ulazio i izlazio - kazao je Zadranin koji živi u blizini glavnog ulaza u gradske bedeme iz kojih je Skendžić zadnji put deložiran prije četiri godine.

 

Iako je policija, utvrdivši da se neovlašteno uselio u gradski prostor, tada protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog narušavanja nepovredivosti doma, on se vratio u zidine.

Zbog čega je izabrao zidine, umjesto obiteljske kuće nije poznato, no neki njegovi poznanici tvrde da se odselio zbog neslaganja s obiteljskim religijskim uvjerenjima i navikama.
- Nije on nikakav ozbiljni sotonist, niti član neke sotonističke sekte. Njemu je to više neka osobna "furka" u kojoj ponekad zna pretjerati - izjavio je poznanik 23-godišnjaka protiv kojeg je policija podnijela kaznenu prijavu zbog povrede mira pokojnika.

Jednaku kaznu dobili su i njegovi pomagači - 17-godišnjak i 18-godišnjak koji su mu tu večer pomogli iščupati iz zemlje i okrenuti naopačke 66 drvenih križeva, 5 betonskih i jedan metalni križ. To su njegovi dugogodišnji poznanici koji su u alkoholiziranom stanju pristali na njegov nagovor. Navodno, cijela zamisao bila im je vrlo "cool", pa su uz uzvike kako "ne vole crkvu" i dobru dozu maligana u krvi pristali na zamisao četiri godine starijeg prijatelja.

Kazna do tri mjeseca zatvora

- Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su dvojica mladića iz Zadra, 18-godišnjak i maloljetnik u dobi od 17 godina, na nagovor 23-godišnjaka iz Zadra te noći zajedno s njim ušli unutar groblja te iščupali iz zemlje 66 drvenih križeva, 5 betonskih i jedan metalni križ, koje su okrenuli naopačke i zabili ih u zemlju, pri čemu su neki i oštećeni - kazao je Elis Žodan, glasnogovornik policije, koja je protiv trojice osumnjičenih podnijela kaznenu prijavu za kazneno djelo povrede mira pokojnika, a za što je predviđena novčana kazna ili kazna do tri mjeseca zatvora.

Dok druga dvojica osumnjičenika nisu poznata policiji, Skendžiću je dosad zabilježeno sedam krađa na zadarskom području, a zbog ilegalnog boravka u gradskim zidinama protiv njega je dva puta podnesena prijava.
- Riječ je o gradskom prostoru, tako da mi možemo reagirati tek kada Grad podnese prijavu - kazao je glasnogovornik policije.

izvor: slobodna dalmacija