Iskaz svjedoka silovanja u Splitu: 'Djevojci su koljena i bedro bili pokriveni krvlju, a momak je stajao šokiran i prestrašen'

kuca podstrana
...splitsku studenticu koja je s njega u splitsku bolnicu dovezena s jako teškim ozljedama organa intimnog područja, nastavljena je istraga.

Zbog sumnje da je djevojku silovao te da ne bi utjecao na svjedoke, u istražnom zatvoru nalazi se njezin vršnjak R.Š. Kako doznajemo, mladić se u zatvoru sprema za polaganje jednog ispita, za što će tražiti posebnu dozvolu suca.

Na ispitivanju je bila i djevojka koja je prva ušla u dnevni boravak i zatekla šokantan prizor. Ona je kazala da zbog stola koji je bio na sredini sobe nije mogla sve vidjeti, no da je s vrata uočila krvlju prekriveno koljeno i bedro djevojke koja je ležala na podu.

Mladić R.Š. je, pak, kako je posvjedočila djevojka, stajao sa strane, vidljivo šokiran i prestrašen.

Ona je tad uzela svoje stvari i izašla vani šokirana, a njezin prijatelj odmah je pozvao Hitnu pomoć. I ona i drugi svjedoci ostali su pri svojim iskazima prema kojima oni nisu bili prisutni dok su se u dnevnoj sobi intimno družili R.Š. i nesretna djevojka.

Djevojka koja je prva ugledala šokantan prizor, kao i momak koji je odmah nakon nje ušao u sobu, ustvrdili su da R.Š. nije u ruci imao nikakav predmet, nikakav mikser niti bilo što slično te da takve predmete nisu vidjeli nigdje u dnevnom boravku. Za sada je i dalje službeno nepoznato kako je djevojka mogla zadobiti tako izrazito teške ozljede unutarnjih organa i organa intimnog područja. Ona je prije nekoliko dana puštena iz bolnice na kućnu njegu.

Slobodna Dalmacija