Interpol traga za Slavojkom Marinković: Djevojčicu sedam godina držala zarobljenu

crvena potjernica

Međunarodna policijska agencija Interpol raspisala je crvenu potjernicu za Slavojkom Marinković (52) iz Laktaša koja je zajedno sa suprugom Milenkom sedam godina držala zarobljenu djevojčicu njemačkog porijekla Betine Siegner u naselju Karavlasi kod Kalesije, te da su je zlostavljali.

Milenko je priznao krivicu i osuđen na dvije godine zatvora dok je njegova supruga negirala krivicu i u sudskom postupku je osuđena na 18 mjeseci zatvora. Oni su Sigener držali zarobljenu od 12. do 19. godine, a u optužnici se navodi kako su je zlostavljali, nanosili ozljede i nehumano se ponašali prema njoj.

Marinkovići su uhićeni 17. svibnja 2012. godine kada ih je prijavio susjed iz susjednog sela.
Bettina Siegner, narušenog zdravlja, smještena je prvo u sigurnu kuću na području Tuzlanske županije da bi je nakon određenog vremena vratili u Njemačku kod oca.

Njezina majka Cristina je osuđena u Njemačkoj jer je dovela kćerku u BiH i nije ništa poduzela da spriječi njezino zlostavljanje. Protjerana je iz BiH.

Svi članovi obitelji Marinković napustili su selo Karavlasi i nije poznato gdje su se preselili.

Višegodišnja tortura maloljetne državljanke Njemačke pobudila je pažnju medija, a iz Karavlaha su izvještavali i vodeći svjetski mediji.