Identificirani poljski državljani stradali u padu zrakoplova

avion, crna kronika, pad aviona

Policijska uprava karlovačka potvrdila nam je da su dvije osobe stradale u zrakoplovnoj nesreći kod Budačke Rijeke poljski državljani Andrej Domansky (43) i Andrej Karakovjak (42). Obdukcija će biti obavljena u Općoj bolnici Karlovac, iako se sa sigurnošću zna njihov identitet.

Dinko Vodanović, glavni istražitelj za zrakoplovne nesreće, rekao je da je letjelica češke proizvodnje potpuno smrskana, te da je o uzrocima nesreće prerano govoriti. Njezini ostaci bit će prevezeni u tehničku bazu zbog istrage, u kojoj će sudjelovati i predstavnici proizvođača iz Češke.

- Da bismo došli do uzroka nesreće, osim te istrage potrebno je vidjeti u cijelosti plan leta i preslušati sve razgovore za leta - rekao nam je Dinko Vodanović. Potvrdio je da su dvije letjelice krenule iz Praga u Mađarsku, a potom preko Hrvatske u talijanski grad Famo. Jedna je sretno stigla, druga je skončala nedaleko Krnjaka i Budačke Rijeke, tridesetak kilometara od Karlovca.

Načelnik PU Karlovačke Josip Ćelić kaže da ima očevidaca nesreće, oni su navodno vidjeli avion, a potom čuli eksplozije.

Djelatnici PU rukovode očevidom koji traje od ranih jutarnjih sati, a u njega se uključio i istražni sudac Županijskog suda u Karlovcu Mladen Kosijer. Na mjestu događaja je i poljski konzul.

Preuzeto sa www.vecernji.hr