Ibro Kelecija osumnjičen za nesreću u Gabeli, djevojčica u teškom stanju

Učenike u dobi između sedam i 11 godina je, po izlasku iz školskog autobusa, nešto iza 18 sati, udario kombi. Vozač je ne zaustavljajući se pobjegao s mjesta nesreće.

"I.K. je trenutno kod nas u prostorijama i čekamo naredbe dežurne tužiteljice. Našli smo svjedoka koji je bio s njim u vozilu kao i još nekoliko svjedoka. Indikativni su i materijalni dokazi koje smo pronašli na licu mjesta i koji se poklapaju s oštećenjima na vozilu. Dakle, izvjesno je da je I.K. taj kojeg tražimo", izjavio je Barišić.

Od I.K. su uzeti uzorci krvi da bi se utvrdilo da li je bio u alkoholiziranom stanju.

"Te nalaze još čekamo. Ono što nas posebno interesira je zašto je pobjegao jer je gotovo nevjerojatno da nije primijetio da je udario djecu", pojasnio je Barišić.

Zapovjednik prometne policije u PS Čapljina potvrdio je Feni da se u toku dana čuo i s roditeljima nastradale djece te da je djevojčica koja je prebačena u OKC Split još u kritičnom stanju.

"Djevojčica je u komi, a dva dječaka koja su također povrijeđena zadržana su na liječenju u Splitu. Četvrto dijete, djevojčica, prošla je bez ozljeda", rekao je Barišić.

Liječnici splitske bolnice i danas su se borili za život sedmogodišnje Ane J. iz mjesta Gabela polje, na samoj granici s Metkovićem, koja je teško stradala samo stotinjak metara od svoje kuće i to dok se s bratom Tonijem (11) i rođacima Ivanom (7) i Mateom (11) vraćala iz škole u Metkoviću. I

(Fena)