Huligani oteli dječaka i sa litice ga bacili u Vrbas

Nesretni dječak je bačen s litice visoke 15 metara, a tijekom pada zadobio je višestruke ozljede.
Ogorčeni roditelji Željko i Dragana Branković u ispovijesti za ove banjalučke novine tvrde da im institucije sustava ne žele pomoći te ih, kako kažu, tjeraju da pravdu uzmu u svoje ruke.

Slučaj je CJB Banjaluka prijavljen još 11. studenog ove godine, no službenih priopćenja o svemu do jučer nije bilo.

Otac dječaka Željko Branković ispričao je do detalja dan koji je njegovoj obitelji promijenio život.

"Naš jedanaestogodišnji sin se tog 11. studenog u popodnevnim satima vraćao iz škole i trojica huligana, od kojih je jedan maloljetan (16), a druga dvojica su punoljetni, doslovno su ga oteli ispred samog ulaza u zgradu. Dakle, radilo se o klasičnoj otmici usred bijela dana, odnosno u 14.40 ", prisjetio se ogorčeni otac, dodavši ujedno kako im motiv otmice do danas nije poznat.

SB je, inače, sportaša, višestruko nagrađivani karatista i odličan učenik, pa je svima nejasno zbog čega su mnogo stariji huligani odlučili da se na ovakav način obračunaju sa dječakom.

Nakon otmice, huligani su, priča Željko, njegovog sina zgrabili za vrat i odveli 500 metara dalje, do litice uz obalu Vrbasa.

Huligani su usput zaprijetili da dječak slučaj ne smije prijavljivati ​​roditeljima, niti bilo kome, jer će ga ubiti.

Suočen s prijetnjama, jedanaestogodišnji SB nije slutio da će ga ubrzo baciti sa litice visoke 15 metara u nabujalu rijeku.

Ogorčeni otac priča da se po dolasku uz rub litice, jedan od huligana zaletio i nogom u leđa udario SB

Dječak se skotrljao niz liticu, zadobio višestruke ozljede glave, ruku, kuka i nogu i upao u rijeku.

"Imao je na sebi jaknu i odjeću, a ne moram vam govoriti što znači uopće upasti u takvu hladnu vodu i najboljim plivačima", dodao je Branković.

Na sreću i zahvaljujući tome što je sportaš, SB je uspio isplivati ​​iz Vrbasa i vratiti se kući i sve ispričati roditeljima.

"Ovo je bila klasična otmica i pokušaj ubojstva, a ti huligani su danas na slobodi. Policija je uradila sve što je mogla, ali ruke su im vezane, jer su druge institucije, poput Centra za socijalni rad Banja Luka, zakazale u potpunosti", priča Željko.

Zbog brutalnog napada, SB više ne ide u školu, roditelji su se, kažu, iz straha za sigurnost svog djeteta morali odlučiti na ovako nešto.

Kada su nakon svega otišli u Centar za socijalni rad Banja Luka, tamo ih je dočekao još veći šok. Umjesto da im pomognu u muci, savjetovali su ih da slučaj, odnosno huligane ostave na miru, jer su oni "štićenici Centra i djeca koja su imala težak život".

"Pa tko će zaštititi naše dijete", upitali su ogorčeni roditelji.

U Centru su ih posavjetovali da svoje dijete prate od kuće do škole i natrag te da ga odvedu psihijatru i psihologu.

"Moja obitelj je ugrožena, a meni su ruke vezane, jer institucije sustava ne žele raditi svoj posao. Ne žele da stanu u kraj huliganima, kojima, očito, nitko ništa ne može. Rekao sam im da ja drugog izbora onda nemam nego da budem brutalan i nasilan kao i ti huligani ", zaključio je ogorčeni otac.

"Nezavisne novine" saznaju da je svu krivnju za otmicu i brutalni napad na SB preuzeo maloljetnik (16) koji je odranije poznat policiji i privođen je zbog drugih teških kaznenih djela.