Htio ubiti ženu strujom jer s njim nije spavala dvije godine

Incident se dogodio u veljači, kada se ovaj 42-godišnji muškarac ušuljao u ženinu spavaću sobu skoro potpuno gol, na sebi je imao samo gumene rukavice i najlonke.

- Zašto imaš rukavice - pitala je supruga, a onda je on pustio struju napona 230 volti. Žena je vrištala i branila se. Thilo je obećala kako ga neće ostaviti. Popustio je i pokazao joj kako na stopalu ima prekidač. Žena je uspjela dohvatiti prekidač i struju. Da je struja još nekoliko minuta tekla kroz njezino tijelo, vjerojatno bi umrla, piše Welt.

Nakon što se Thilo smirio, par je razgovarao pola sata. Supruga mu je predložila da nađe stručnu pomoć. Onda je on uzeo ruksak i izašao van, a supruga je nazvala policiju.

U grmlje je sakrio dijelove oružja. Pokušao se ubiti. Skočio je u hladno jezero, ali je brzo izašao van. Prijatelj ga je odvezao u grad Lüneburg. Razmišljao je o tome da pobjegne u SAD ili Skandinaviju, ali ga je uhitila policija.

Nedavno mu je počelo suđenje i to, kako Welt piše, samo za nanošenje teške ozljede, ali ne i za pokušaj ubojstva.

Sudu je ispričao kako je oružje napravio sam. U ruksak je stavio akumulator. Iz ruksaka su visili električni kabeli povezani s elektrodama koje je stavio ženi na ruke. Ideju za oružje je dobio iz dizertacije o ubijanju svinja.

Par se upoznao 2001. godine, a sljedeće se godine uselio u zajednički stan. Oženili su se 2004. godine, nakon rođenja prvog sina. Drugi sin im se rodio 2006. godine.

Bila joj važna samo karijera

Thilo se na sudu rasplakao te je rekao kako im je u početku bilo jako lijepo, a onda su počeli problemi.

- Za djecu sam se morao brinuti ja, a mojoj ženi je bila važna samo karijera. Još mi je i prigovarala da ne radim dovoljno u kući. Sve mi je to išlo jako na živce - jadao se Thilo.

Na sudu je u srijedu tvrdio i kako je suprugu htio ubiti jer dvije godine nisu spavali zajedno. Kaže i kako je napad trajao 15 sekundi, dok njegova supruga, koja je predala zahtjev za razvod tvrdi da je napad trajao minutu do dvije.

- Htjela me je napustiti i odvesti naše sinove - tvrdi Thilo. No tužitelji sumnjaju da je suprugu htio ubiti zbog novaca. Ona naime ima životno osiguranje vrijedno 190.000 eura. Na pitanje zašto je obukao najlonke, Thilo je rekao:

- Trebao sam biti agresivan kako bi je ubio. Najlonke su seksualno stimulirajuće - rekao je Thilo. Suđenje mu se nastavlja.