Hrvatskog povratnika u Travniku ubili supružnici koji su krali po Širokom Brijegu

Nesretni starac se vratio jesenas iz Rijeke, gdje mu žive sinovi, a pronašao ga je susjed s kojim je trebao rezati drva.

Kad je provirio kroz staklo na vratima, vidio je stravičan prizor. Karlo je ležao mrtav na podu, vezanih ruku i s krpom u ustima. Obdukcija je potvrdila da je ugušen. Sumnja se da je ubojica ušao preko ljestvi koje su bile na kući. Žrtva je živjela bez struje, i to u kući koja je donacijama obnovljena još prije dvije godine. Međutim, u međuvremenu je sve bilo pokradeno. Tako je nesretnik sve morao iznova. Upravo to je najvjerojatnije i privuklo monstruozne počinitelje, koji je očito vjerovao da starac ima novca čim se vratio iz Hrvatske.

Kako neslužbeno doznajemo, policija je zbog ovog zločina privela mlade supružnike Šabanović iz susjednog sela, kao i njihova vjernog pratitelja Huseljića, dok se i jučer tragalo za Zuparevićem (21). Pokrenuta istraga bi trebala pokazati jesu li oni umiješani u ovaj zločin koji je potresao Lašvansku dolinu.

Četvorka je već bila u crnim kronikama, i to u posljednjim slučajevima prvo troje zbog krađa u Hercegovini, a Haris Zuparević zbog napada na inspektora u ugostiteljskom objektu „Pirota" u Travniku kada je inspektor morao posegnuti za službenim pištoljem.

Kako su mediji objavili, u noći na 17. prosinca opljačkali su kiosk Inter-pressa u mjestu Kočerin kod Širokog Brijega, gdje su otuđili veću količinu cigareta, pet mobitela i monitor-blagajne. Također, tijekom kriminalističke obrade Asim Šabanović (24) je priznao da je početkom studenoga, zajedno sa svojom suprugom Ermom (20), iz trgovine Konzum u Širokom Brijegu otuđio veću količinu čokolade. Treći osumnjičeni Mensur Huseljić (26) tada nije bio dostupan istražiteljima.

Večernji list