HOROR: Umirovljenici opljačkani, ubijeni i spaljeni!

Bračni par Ante Galić (77) i Ana Satler (71) koji se prije 10-tak godina iz Belgije doselio u Viroviticu gdje su namjeravali u miru proživjeti ostatak života, u srijedu su u obiteljskoj kući mrtve pronašli vatrogasci.

Jutarnji list piše da su na spaljenim tijelima Ane i Ante otkriveni tragovi krvi, te da su navodno oboje prvo ubijeni hladnim oružjem, a potom i spaljeni u sobi kako bi ubojica prikrio tragove.

U koje je točno vrijeme bračni par ubijen doznat će se tek nakon obdukcije koja će se obaviti u četvrtak u virovitičkoj Općoj bolnici no predpostavlja se da je ubojica, ili više njih, u kuću ušao tijekom utorka u namjeri da opljačka dobrostojeći bračni par čije su se mirovine navodno kretale i do 2.000 eura.

''Sestra pokojne Ane iz Beograda je u utorak zvala na fiksni i mobilni telefon ali se nitko nije javljao. Nazvali su rodbinu u Borovi koji su u srijedu rano ujutro došli sa prvom susjedom do kuće te se naslonivši na prozor vidjeli izgorjele zavjese i prozore'', rekla je Jutarnjem listu Đurđica Galunić , dvije kuće udaljena od mjesta stravičnog zločina.

Posmrtni ostaci preminulog para prebačeni su u virovitičku bolnicu nakon čega su Ulicu Augusta Cesarca zaposjeli pripadnici interventne policije PU virovitičko-podravske koji su razgovarajući sa susjedima kenuli u prikupljanje informacija koje ih mogu dovesti do ubojica bračnog para.

''Govori se navodno da su ovih dana iz banke podigli neki veći novac i da je ubojica izgleda znao za to'', rekao je jedan susjed za Jutarnji.