Horor u Gradiški: Majka zlostavlja kćerkicu i tjera je da posmatra njene orgije

Horor u Gradiški: Majka zlostavlja kćerkicu i tjera je da posmatra njene orgije
Blago retardirana 13-godišnja devojčica iz Gradiške svakodnevno preživljava traume zbog majčinog raspusnog života, a prije nekoliko mjeseci jedan majčin „prijatelj" čak je pokušao da je siluje, tvrde njeni susjedi, piše srbijanski Press.

Oni kažu da je ponašanje D. P. (37) postalo nepodnošljivo, što je rezultiralo katastrofalnim zanemarivanjem djeteta, kao i da Centar za socijalni rad hitno treba da se pozabavi ovim slučajem i dijete spase iz takve sredine.

- Kod njene majke dnevno zna da se smijeni nekoliko mušterija, a čak se dešava da u isto vrijeme dođu dvojica. Djevojčica je ili prisiljena da gleda te orgije, ili je istjeraju napolje. Ona tada šeta ulicama i moli da joj neko nešto da da pojede. Jednom je plačući istrčala iz kuće vičući: „Neće me više dirati mamin čiko!" Zaista je žalosno gledati dijete koje luta dok se majka „druži" s nekim od svojih „prijatelja", u kući u kojoj već nekoliko godina žive kao podstanari. Pošto je djevojčica labilna, ko zna kakve će posljedice imati zbog situacije u kojoj živi - kaže jedna susjeda, prenosi Press.

Ona dodaje da su stanari okolnih kuća još u travnju obavestili Centar za socijalni rad ne bi li pomogao djevojčici, ali još niko nije reagirao.

- Samo mjesec dana kasnije desio se pokušaj silovanja. Nije nam jasno kakva tragedija treba da se dogodi da bi se neko pozabavio sudbinom nedužnog djeteta - pričaju susjedi.

S druge strane, majka D. P. tvrdi da priča susjeda nije točna i da ona vodi računa o svojoj kćerki.

- Točno je da je moje dete u svibnju preživelo pokušaj silovanja, ali ja za to nisam kriva! Tog dana došla je u kafić gdje radim. Kada je trebalo da pođe kući, zamolila sam jednog gosta da je poveze, da ne ide pješke. Međutim, on je tijekom vožnje pokušao da je siluje, zbog čega se ona, kad je došla kući, onesvijestila. Poslije je ispričala da je nasilnik jednom rukom držao volan, a drugu joj zavukao u gaćice. Ona je tada počela da vrišti, pa je on odustao - priča majka.

Ona dodaje da su sve ostale tvrdnje susjeda neistinite, da nikog sumnjivog ne dovodi kući i da ne zapostavlja dijete.

U Centru za socijalni rad nisu htjeli da komentiraju pomenute navode, uz objašnjenje da bez suglasnosti direktora „ne mogu da daju nikakve informacije".

Press