Horor: Socijalni radnici i rodbina gledali kako tuče Minu, dok ju nije ubio

Nikada u svojoj karijeri nisam vidjela osobu s toliko ozlijeda, rekla je zgroženo sutkinja Lana Petö-Kujundžić dok je jučer po drugi put izricala 37 godina zatvora Fejzi Hodiću, 50-godišnjaku koji je 18. siječnja 2012. godine brutalno usmrtio svoju suprugu Minu položivši njezino tijelo u krevet kraj 14-godišnjeg sina. Čak je pokušao i optužiti sina za ubojstvo majke, čime je dodatno šokirao sudsko vijeće koje je ionako bilo zgranuto mučenjem kojem je nesretna žena bila izložena.

Te posljednje kobne večeri muž ju je počeo tući jer je tražila da joj kupi piće, a on nije želio da pije. Potpuno je izgubio razum i bjesomučno ju udarao po cijelom tijelu. Dohvatio je i nogu od stola te ju i njome udarao, dok se žena nije mogla braniti jer je bila vezana ljepljivom trakom.

Već nemoćnoj obrijao joj je svu kosu s glave i obrve, da bi ju zatim prisilio da nazove kćer i traži da vrati novac što mu ga je navodno bila ukrala. Nakon toga zagrijanom je žicom nastavio tući Minu nanijevši još opekline drugog stupnja.

- Sve do jutra dijete je sjedilo kraj majke koja je na kraju podlegla svim tim ozlijedama, a okrivljenik je pokušao prikriti zločin tražeći od sina da šuti. Nazvao je Hitnu pomoć i dojavio da je pretučenu suprugu pronašao na ulici nedaleko kuće, navedeno je u optužnici što ju je sudsko vijeće prihvatilo.
I nakon prvog postupka Hodić je dobio identičnu kaznu, no Vrhovni sud RH srušio je presudu jer sin nije bio upozoren da ne mora svjedočiti protiv oca u slučaju ubojstva majke. Naime, Hodiću je suđeno i za zlostavljanje vlastitog djeteta, pa je 14-godišnjak bio i svjedok i žrtva u istom procesu.

- I kada smo ga upozorili da ne mora svjedočit protiv oca, unatoč blagoj mentalnoj retardaciji, sve je razumio i odlučio ponovno ispričati ono što mu se posljednjih godina događalo, naglasila je sutkinja podsjećajući kako je Hodić svoju suprugu i sina zlostavljao od početka 2001. godine.

- Ne znam što su za to vrijeme radili Centar za socijalnu skrb i rodbina koja je toliko puta primjetila da je "Mina sva crna". Zaprepašćuje me ta bešćutnost zbog koje je do ovog ubojstva na kraju došlo, poručila je sutkinja.

novilist.hr