HGSS-ovci izvukli tijelo: Mrtav muškarac koji je pronađen u jami od 70 metara je ilegalni migrant

HGSS, gss, Prenj, tijelo, Sarajevo, gss, Čitluk, žepče, policija, Gacko, uhićeni, nestanak, hgss čitluk
Arhiva/Ilustracija
U jami kod Rudopolja u općini Vrhovine u nedjelju je pronađeno tijelo mlađeg muškarca koje su izvukli pripadnici gospićke stanice Hrvatske gorske službe spašavanja.

Naime, u 10.20 sati gospićki policajci su zaprimili dojavu da je kod Rudopolja, predio Javornik, jedna osoba pala u jamu.

Policajci su ubrzo stigli na mjesto događaja, ali s obzirom na nepristupačan teren, zatražili su pomoć pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja Stanice Gospić.

HGSS-ovci su oko 16 sati iz jame dubine 70 metara izvukli beživotno tijelo muške osobe. Obavljenim očevidom utvrđeno je da je osoba preminula na mjestu događaja, te je nadležnom državnom odvjetništvu dostavljen zahtjev za obdukciju radi utvrđivanja uzroka smrti i izuzimanja uzoraka radi utvrđivanja identiteta osobe.

Osim toga, policajci su na mjestu događaja zatekli devet muških stranih državljana, a koji su nezakonito prešli državnu granicu.

Oni se nalaze u prostorijama policije gdje je u tijeku utvrđivanje njihovog identiteta i daljnje postupanje sukladno nacionalnom i europskom zakonodavstvu.

Kako Vijest.hr neslužbeno doznaju, riječ je o državljanima Alžira. Pretpostavlja se kako je i stradali muškarac također ilegalni migrant koji je s grupom nezakonito ušau u Hrvatsku.