Hercegovac vozio s 4,26 promila alkohola u krvi

Policija je tijekom nedavne kontrole u prometu utvrdila da je vozač iz Trebinja imao koncentraciju alkohola u organizmu u vrijednosti od čak 4,26 promila. 

Policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) su akciju proveli od 07. do 10. studenoga 2019. godine, te evidentirali 3.403 prekršaja prekoračenja propisane brzine kretanja motornim vozilom, 766 vozača sa prisustvom alkohola u organizmu za vrijeme upravljanja motornim vozilom i više stotina prekršaja po drugim osnovama.

Iz entitetske policije navode da je prilikom ispitivanja prisustva alkohola u organizmu, 109 vozača zadržano u službenim prostorijama lišenjem slobode zbog prisustva alkohola u organizmu.

Također, 21 osoba je sankcionirana zbog odbijanja da se podvrgnu alkotestiranju, a za 14 vozača procijenjeno je da bi ih trebalo podvrgnuti ispitivanju na prisustvo opojnih droga ili lijekove koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje, od čega je njih 12 odbilo da se podvrgnu testiranju, te su sankcionirani i isključeni iz prometa, a kod dva vozača rezultat ispitivanja je bio negativan.

Iz MUPRS-a apeliraju na sudionike u prometu da se odgovorno ponašaju i prilagode brzinu kretanja motornog vozila uvjetima i stanju na putevima.