Grupa mladića otela i danima silovala mentalno zaostalu djevojku

...grada Soweta. Iako je majka prijavila nestanak policiji i uzaludno pokušavala pronaći nestalu kćer, nije niti sumnjala da je ona cijelo vrijeme zatočena u blizini doma te da se nad njom svakodnevno bestijalno iživljava grupa mlađih muškaraca.

Jedan od njih snimio je mobitelom silovanje te je tih deset minuta zabilježenog užasa dijelo uokolo pa je nakon nekog vremena snimka završila i u medijima. Tada je reagirala i policija te ubrzo spasila nesretnu žrtvu, a protiv osmorice koji su sudjelovali u otmici i silovanjima podigla optužnice.

Vlasti su objavile da svima koji posjeduju sporni snimak, a ne obrišu ga, prijeti kazna za seksualni prekršaj. Incident je još jednom bacio svjetlo na mračnu stranu egzistencije žena koje su na afričkom rogu svakodnevno žrtve sličnih brutalnosti.

Tako je nadavno jedna studija pokazala da je čak četvrtina Južnoafričkih muškaraca bar jednom u životu silovala ženu dok je samo prošle godine 66.000 žena prijavilo da su bile silovane. No pretpostavlja se da je taj broj i veći jer žrtve zbog straha i srama nisu voljne svjedočiti o zlostavljanjima.

VLM Agencija