Grudski bjegunac krije se u RH, kilometar od granice s BiH

Kako se neslužbeno spominje, kumove se sumnjičilo za organizaciju šverca nekoliko stotina kilograma mesa iz BiH u Hrvatsku, a pušteni su zbog nedostatka dokaza, piše večernji list.

To je epilog potjere u blizini graničnog prijelaza od prije tri noći, kada se još neidentificirani vozač oglušio o znakove zaustavljanja te, unatoč probušenim gumama, pobjegao u obližnju šumu, ostavljajući za sobom terenac mitsubishi pajero i robu. - Robu se preuzeli carinici, a terenac je poslan na vještačenje. Sve kako bi se pronašli tragovi počinitelja, koji bi, da su kojim slučajem uspjeli, zaradili dvostruko više na krijumčarenom mesu koje, najvjerojatnije, otkupljuju restorani u Dalmaciji - kažu u imotskoj policiji.

Navode da iz BiH odbjeglog Blagu Šimića nisu mogli izručiti drugoj državi jer ima uredne hrvatske dokumente. Prema njihovim operativnim informacijama, zanimljivo je da Blago, koji već više od dva mjeseca izbjegava uhićenje u BiH, često boravi na kumovoj adresi, i to manje od kilometra do granice. Opet sudeći prema određivanju jednomjesečnog pritvora njegovu starijem bratu Mati (41), koji je nakon dvomjesečnog skrivanja također zbog ucijene i oružanog incidenta u grudskom kafiću Bumerang prije tjedan dana spektakularno uhićen u blizini obiteljske kuće u Borajni, tako Blagu svega nekoliko stotina metara dijeli do odlaska iza rešetaka. Čeka ga više kaznenih prijava, a do sada je nekoliko puta uvjetno osuđivan u Općinskom sudu Ljubuški.

 

Piše: Robert Soldo/VLM