Grude: Mladić poginuo namještajući raketu!

Prometna nesreća
Poginuo je 20-godišnji Jozo Spajić iz ovog naselja pokraj Gruda, i to svega pet dana prije svoga rođendana.

Na njega je u vozilu marke golf 2 naletio 18-godišnjak M.B. iz susjednog mjesta (policija je dala samo inicijale mladića na pragu punoljetnosti koji je nedavno položio vozački ispit, nap.a.), a uslijed jakog udarca nesretni Spajić je preminuo na licu mjesta.

Neslužbeno doznajemo da je mogući uzrok nesreće prevelika brzina i nepažnja. Istraga je u tijeku, a na mjesto nesreće, prema nalogu dežurnog županijskog tužitelja Ivana Hrstića, očevid su obavili prometni policajci. Još uvijek nema službenih informacija o okolnostima kobnog udesa, a kako se navodi, jučer nije zatraženo produljenje pritvora osumnjičenom mladiću, koji je bio u 24-satnom policijskom pritvoru.

- Tragedija se dogodila kada je nesretni Jozo prelazio cestu u nakani da pripravi ispaljenje slavljeničkih pirotehničkih raketa pokraj ceste, na jednom proširenju, preko puta obiteljske kuće gdje je pedesetak mladih u iznimno dobrom raspoloženju dočekivalo Novu godinu. Sve se događalo munjevitom brzinom pa možete samo zamisliti kakav šok i nevjerica su nastala - kažu svjedoci ove nezapamćene tragedije. Mnogobrojna ožalošćena rodbina i prijatelji brzo su se okupili ispred Doma zdravlja Grude, a okolni puni kafići su redom gasili glazbu.

Večernji list