Granični policajci u Doljanima pretukli vozača

crna kronika, pljačka, samoubojstvo, policija, ubojstvo, ubojstvo, Bihać, pucnjava, Sarajevo, ranjavanje, lopovi, sušnica, Široki Brijeg, ubojstvo, lov, Donji Mali Ograđenik, interpol, neser keljmendi, pljačka, Mostar, otpad, krađa, Mostar, tučnjava, kolodvor, Mostar, prometna nesreća, Mostar, ranjavanje, ubojstvo, malonogometni turnir, Tomislavgrad, ubojstvo, istraga, omiš, cetina, leš, krađa, studenci, Ljubuški, maloljetnica, samoubojstvo, biograd, manijaci, GOŠK Gabela, ivan sedlo, prometna nesreća, autocesta, Srbija, prometna nesreća, Metković, pogibija, irma aljević, smrt, djevojka, prometna nesreća, Mostar, pogibija, Tomislavgrad, Split, dinamit, Orašje, stepenice, pad, pogibija, Tomislavgrad, krađa, MUP ZHŽ, Mostar, Široki Brijeg, prometnica, lukavac, samoubojstvo, Facebook, pokušaj samoubojstva, Travnik, policija, Mostar, samoubojstvo, prijetnja, policija, Mostar, karlo sesar, odvjetnik, novinarka, ubojstvo, Split, glazba, samoubojstvo, Posavina, prometna nesreća, pogibija, au

Ovo je samo jedan od slučajeva da su se građani žalili na rad policije na tom graničnom prijelazu", kazao je za Dnevni avaz Borislav Radić, zamjenik predsjedavajućeg Odbora za žalbe građana na rad policijskih službenika koji djeluje pri Parlamentu BiH.

"Nakon rutinskog pregleda policajci su pitali što je u vrećici na zadnjem sjedištu, na što je vozač odgovorio da se u njoj nalazi stiropor koji je zaboravio baciti i da će to učiniti u BiH. Nakon toga su ga trojica graničnih policajaca izvukla iz auta i pretukla, a suvozač je to sve vidio", kazao je Radić.

Dodaje da se na kraju ispostavilo da je stvarno u pitanju stiropor, ali da nije poznato što su policajci mislili o čemu se radi. Protiv te trojice policajaca pokrenut je disciplinski postupak.

Na graničare u Doljanima nedavno se Odboru žalio i bračni par iz Kanade koji se iz Mostara vraćao u Dubrovnik.

"Kanađani su se žalili svome veleposlanstvu, a ona je žalbu proslijedila nama. Tvrde da su na Doljanima polako vozili do prve kućice, ali da tamo nije bilo nikoga i da su produžili do sljedećeg službenika. Tada se, kako kažu, iznenada pojavio policajac, počeo urlati na njih i kaznio ih sa 50 maraka", kaže Radić.

Odboru je iz Granične policije rečeno da Kanađanin nije imao putne isprave, pa su zatražene dodatne infomacije o ovom slučaju.

"Kako je moguće da su oni iz Dubrovnika do Mostara došli bez putnih isprava, a granicu su prešli tri puta? Ako je to točno, pitanje je što je radio službenik na graničnom prijelazu kod Neuma, pa onda i svi ostali", dodaje Radić.

Prije dva dana Odbor je dobio žalbu na pripadnika SIPA-e koji navodno špijunira bivšu ženu.

"Ta žena živi u istoj zgradi gdje i osoba koju SIPA štiti. Ona tvrdi da njen muž koristi tu situaciju da je nadzire. Žena se žali da je on prati službenim autom, i to za vrijeme radnog vremena", kaže Radić.

dnevni avaz