Godinama zlostavljao suprugu i tri kćeri

Varaždinska županija, pokušaj ubojstva

Zbog pokušaja teškog ubojstva supruge i triju kaznenih djela povrede djetetovih prava, uhićen je 51-godišnjak iz Varaždinske županije.

"Postoji osnovana sumnja da je 51-godišnjak 21. rujna 2019. u obiteljskoj kući u okolici Varaždina, s ciljem da usmrti svoju suprugu koju je ranije u duljem razdoblju zlostavljao, pokušao ubiti svoju suprugu, no spriječile su ga njegove dvije maloljetne kćeri", priopćio je DORH.

"Nakon opisanog događaja 51-godišnjak je pobjegao iz kuće i skrivao se do 24. rujna 2019. kad se u prijepodnevnim satima vratio u kuću, a osnovano se sumnja da je tada pokušao usmrtiti svoju suprugu i 17-godišnju kćer koju je također ranije u duljem razdoblju zlostavljao, kao i druge dvije maloljetne kćeri.

Uslijed napada 51-godišnjeg okrivljenika, oštećenice su zadobile više tjelesnih ozljeda.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 51-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u istrazi te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i dovršenja pokušanih kaznenih djela", objavio je detalje stravičnog slučaja DORH.