Generalu HVO-a Ivanu Mediću zapaljeno vozilo u Splitu

Tamošnji mediji navode da je taj slučaj prošao poprilično nezapaženo u javnosti.Jedan je od razloga što je policija "zakopčana do grla", pravdajući se time da je istraga u tijeku i da su svi detalji "poslovna tajna", kako je rekao jedan od nadležnih policijskih načelnika.

Uzrok njihovoj "zakopčanosti" prema javnosti - koja u posljednje vrijeme doseže vrhunce unatoč seriji neriješenih podmetanja eksploziva ili požara pod vozila - u ovom je slučaju svakako i činjenica da je vlasnik tvrtke u čijem je vlasništvu audi Ivan Medić, umirovljeni general HVO-a u centru za logistiku, nekadašnji pomoćnik ministra obrane FBiH, nekadašnji član Nadzornog odbora tvrtke "Monitor M" i Nadzornog odbora "Hercegovina gradnje", te predsjednik prvog Nadzornog odbora Hercegovačke banke.

Policija je šturo izvijestila da je nakon očevida u vezi s paljevinom na Blatinama utvrđeno da je "uzrok izbijanja vatre na audiju A6 otvoreni plamen ili žar". Navodno je nepoznata osoba izlila zapaljivu tekućinu i potom zapalila prednji i stražnji dio automobila koji je bio parkiran ispred zgrade u kojoj general ima stan. Tada je vatra zahvatila i toyotu RAV 4, a ukupna šteta na oba vozila procijenjena je na oko 100.000 kuna.

Slobodna Dalmacija navodi da u blizini postoji nadzorna kamera, no ne zna se je li bila uključena i je li išta snimila.

Novinari su nekoliko puta pokušali doći do umirovljenoga generala, čija se tvrtka "Ravanca" bavi proizvodnjom i prodajom tekstila za kućanstvo, turizam i ugostiteljstvo, no nisu uspjeli doznati što Medić kaže na ovaj "atak" i smatra li da je to možda povezano s njegovim poslom.
Medićevo se ime u medijima BiH spominjalo prije desetak godina u vezi sa slučajem Hercegovačke banke. Tada su stručnjaci za financije kopali po dokumentaciji koju su pripadnici SFOR-a pronašli u Hercegovačkoj banci.

U tom se kontekstu spominjalo prije svega Medićevo poduzeće "Herc MB". On je tada bio aktualni predsjednik Nogometnoga kluba "Brotnjo" i bliski suradnik Ante Jelavića još iz logističkog centra u Grudama, a poslije i u Ministarstvu obrane Federacije BiH, gdje je vodio odjel logistike. Njegovo je poduzeće navodno bilo najveći uvoznik kave u Federaciji BiH.