FOTO  Je li osuđenik posuo benzinom i zapalio škodu zatvorskog čuvara KPZ Mostar?

Prema dojavama građana, na mjesto događaja izašli su vatrogasci koji su ugasili vatru na automobilu te tako spriječili širenje požara na okolne poslovne i stambene objekte. Tijekom jutra obavljen je očevid na mjestu požarišta, a o ovom događaju je obaviješten i dežurni tužitelj. Još se dvoji je li do požara došlo zbog dotrajalih instalacija ili je u pitanju podmetanje otvorenog plamena, navode u MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije.

Prema neslužbenim informacijama, zatvorski čuvar je nedavno policiji prijavio prijetnje, a u isto vrijeme mu je i izvršena provalna krađa u škodi, da bi jučer, pretpostavlja se, bilo posuto zapaljivom tekućinom po poklopcu motora i zapaljeno. Kako navodno stoji u toj prijavi zatvorskog čuvara, među osumnjičenim za ovaj slučaj je jedan od neimenovanih osuđenika mostarskog zatvora. Inače, u posljednjih nekoliko godina smo bilježili da su osuđenici na istovjetan način svoj gnjev iskaljivali prema privatnim vozilima čuvara i njihovih šefova u čitavoj BiH.

Prema svemu sudeći nevezano uz ovaj slučaj paleža, ljetos je na istom parkingu bačena ručna bomba pokraj parkiranog mercedesa, a nedaleko od ovog žarišnog mjesta, točnije kod zgrade Općinskog suda, prošle godine je u zrak dignut BMW. Za razliku od jučerašnjeg slučaja, u dva prethodna se najvjerojatnije radilo o obračunu u podzemlju.

izvor: pogled.ba