Evakuacija u Gornjem Vakufu zbog prijetnji terorističkim napadom

pritvor, teroristički napad, policija, Sipa, policija, grobnica, oružje, uhićenja, policija, sipa uhićenje, Sipa, uhićenje, ratni zločin, Sipa, akcija, Mostar, policija, akcija, knjige, Sipa, pljačka, Sarajevo, bomba, Sipa, uhićenje, vehabije, policija, akcija, sipa uhićenje, bomba, supruga, djeca, taoci, Mostar, uhićenje, droga, policija, Hercegovina, uhićenje, Sipa, sipa uhićenje, utaja poreza, Milenko Trifunović, Sipa, prilikom pretresa i uhićenja, protuavionski top, veću količinu oružja, Sipa, sipa uhićenje, Mostar, ratni zločini, silovanje, Livno, Sipa, uhićenje, sipa uhićenje, Mostar, uhićenje, ratni zločin, teroristi, BIH, Vatikan, eu, Balkan, dojava, Sipa, BIH, terorizam, Sipa, uhićenje, sipa uhićenje, ratni zločin, gradonačelnik Budve, uhićenja, Crna Gora zemlja, Bijeljina, terorizam, Mostar, Policijski dužnosnici, sigurnost, Sipa, crna kronika, terorizam, Sipa, ratni zločini, foča, Sipa, ratni zločin, ratni zločini, Sipa, sipa uhićenje, Sipa, Sipa, Sipa, PDV, kinezi

Zbog lažne dojave da je u Gradskoj ulici u Gornjem Vakufu/Uskoplju postavljena eksplozivna naprava i da će se dogoditi isto što i u Bugojnu, policija je evakuirala stanare i posjetitelje koncerta alternativne glazbe "Urban fest", koji se održavao u toj ulici, prenosi večernji list.

U pripoćenju iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjebosanske županije navodi se da dežurni policajac sinoć u 22.30 zaprimio dojavu od muškarca sa mobilnog telefona da je u Gradskoj ulici, gdje se održava koncert, postavljena eksplozivna naprava i da će za 30 minuta "biti što je bilo u Bugojnu".

Po nalogu Županijskoj tužiteljstva, evakuirani su stanari iz obližnjih zgrada i veliki broj posjetitelja koncerta, a mjesto događaja osigurali su policajci Policijske postaje Gornji Vakuf/Uskoplje i službenici jedinice za podršku županijskog MUP-a.

Pregledom i izvršenim uviđajem utvrđeno je kako je dojava bila lažna. Opertaivni rad u vezi sa ovim slučajem je u tijeku.

U terorističkom napadu vehabija u Bugojnu je 27. lipnja sa 15 kilograma postavljenog eksploziva razorena zgrada Policijske postaje, jedan policajac je ubijen, šest je ranjeno.

 

Piše: mk/VLM