Evakuacija u Gornjem Vakufu zbog prijetnji terorističkim napadom

Zbog lažne dojave da je u Gradskoj ulici u Gornjem Vakufu/Uskoplju postavljena eksplozivna naprava i da će se dogoditi isto što i u Bugojnu, policija je evakuirala stanare i posjetitelje koncerta alternativne glazbe "Urban fest", koji se održavao u toj ulici, prenosi večernji list.

U pripoćenju iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjebosanske županije navodi se da dežurni policajac sinoć u 22.30 zaprimio dojavu od muškarca sa mobilnog telefona da je u Gradskoj ulici, gdje se održava koncert, postavljena eksplozivna naprava i da će za 30 minuta "biti što je bilo u Bugojnu".

Po nalogu Županijskoj tužiteljstva, evakuirani su stanari iz obližnjih zgrada i veliki broj posjetitelja koncerta, a mjesto događaja osigurali su policajci Policijske postaje Gornji Vakuf/Uskoplje i službenici jedinice za podršku županijskog MUP-a.

Pregledom i izvršenim uviđajem utvrđeno je kako je dojava bila lažna. Opertaivni rad u vezi sa ovim slučajem je u tijeku.

U terorističkom napadu vehabija u Bugojnu je 27. lipnja sa 15 kilograma postavljenog eksploziva razorena zgrada Policijske postaje, jedan policajac je ubijen, šest je ranjeno.

 

Piše: mk/VLM