Dvije prodavačice ljubavi dobile izgon iz Splita

ljubav, prostitucija, Split, uhićenja, seks mafija, elitna prostitucija

Dvije prodavačice ljubavi iz podstanarskog stana na splitskom predjelu Dobri platile su novčanu kaznu i dobile izgon iz grada na šest mjeseci. Svetlana (48) i Viktoria (26) privedene su u utorak navečer na Prekršajni sud u Splitu uz optužni prijedlog zbog “odavanja prostituciji”.

Kriminalističko istraživanje nad njima provela je Prva policijska postaja Split te su po žurnom postupku prijavljene i dovedene dežurnom prekršajnom sucu. Piše Slobodna Dalmacija.

Prema optužnom prijedlogu, njih dvije su se bavile ilegalnim poslom u stanu u Ulici Ljudevita Posavskog. Preko interneta su nudile usluge ženskog escorta po cijeni od 200 američkih dolara po satu. Nije bilo razlike u cijeni bez obzira na dobnu razliku među njima dvjema. Nakon uhićenja od njih su oduzeti prezervativi.

Privedene državljanke Ukrajine nisu otezale postupak već su dežurnom sucu sve priznale. Zakon za navedeni prekršaj predviđa novčanu kaznu od 50 do 200 njemačkih maraka u protuvrijednosti u kunama ili do 30 dana zatvora. Kako nisu otprije kažnjavane u Hrvatskoj, sudac nije išao na zatvor već se odlučio na novčanu kaznu od po 750 kuna svakoj.

Od toga im se odbio dan koje su provele kao pritvorenice tj. po 300 kuna svakoj te su obje odmah platile preostale iznose. Osim plaćanja kazne, određeno je i udaljavanje s područja grada Splita u trajanju od šest mjeseci. Također je odlučeno da prezervativi ostaju trajno zaplijenjeni kao sredstvo za rad.