Duvanjski mladići spasili djevojku iz Save: Samo smo radili svoj posao

policajci, sava, spašavanje
Prvi je skočio Baković za njim Milić, a kolega Vedran Savić im je pomogao izvući curu na obalu.

Kako piše portal 24.sata hr, policajci Ilija Baković (24), Ilija Milić (28) i Vedran Savić (25) dobili su dojavu da traže djevojku u blizini obale Save na zagrebačkoj Kajzerici u ponedjeljak oko 19 sati. Odmah su s kolegama stigli kod nasipa, stotinjak metara od željezničkog mosta.

- Kad smo došli, djevojka nas je vidjela te je počela trčati niz nasip prema rijeci. Prijetila je da će se baciti u Savu - kazao je Ilija Milić.

Spustila se niz obalu te je sjedila na kamenju. Kako su joj policajci prilazili, vikala je da joj se ne približavaju ili će skočiti u rijeku. Nakon nekoliko minuta je skočila.

- Kolega Baković i ja skinuli smo opasače, a on je odmah skočio za njom u rijeku. Rijeka ju je nosila prema sredini. Nisam nimalo dvojio te sam tada i ja skočio za njim - kazao je Milić. Njihov kolega Savić ušao je također u Savu te im pomogao izvući djevojku na obalu.

- Adrenalin me povukao te kad sam ju vidio kako ju nosi rijeka, skočio sam za njom. Uspio sam doplivati do nje te sam ju uhvatio. Cijelo vrijeme spašavanja se opirala. S kolegama smo ju izvukli na obalu, no ona je ponovno pružala otpor. Ubrzo je stigla i Hitna pomoć koja ju je odvezla - kazao je Baković.

Inače, policajcima herojima je ovo prvo spašavanje u rijeci te kažu da bi ponovno to učinili jer je to njihov posao. Policajce je pohvalio i njihov šef, načelnik VI. policijske postaje Roko Baotić.

- Dečki su pokazali hrabrost te su riskirali svoj život kako bi spasili tuđi. Mogu biti primjer drugim policajcima - kazao je Baotić.

Nakon spašavanja policajci su se isti dan vratili svome poslu, a zbog spašavanja biti će predloženi za godišnju nagradu.

Tomislavcity.com.