Drogirali goste u kavani, pa ih pljačkali

policija
... od ožujka do kolovoza omamljivali goste tog ugostiteljskog objekta, a zatim im ukrali novac i druge dragocjenosti, ukupne vrijednosti blizu 30 000 KM, pišu Nezavisne novine.

Kako je potvrđeno, optužnica je podignuta pred Osnovnim sudom distrikta, koji ju je u potpunosti potvrdio.

Tužiteljstvo Brčko distrikta je uz optužnicu Sudu dostavilo dokaze da su u svim slučajevima kod gostiju prethodno izazvani omamljenost i bespomoćnost istovremenom upotrebom alkohola i tableta opojnog dejstva, a koje su i pronađene u pretresu kod Karalića.

Navodi se da su njih dvoje u pića koja su gosti pili stavljali medikament klozapin, antipsihotik za liječenje specifičnih mentalnih poremećaja, a potom iskorištavali njihovo stanje smanjene svijesti.

"U jednom broju slučajeva za koje optužene terete u pomoć je pozivana i D.Ž. kako bi zavodila goste dok u piće ne bude ubačen klozapin", navodi se u optužnici, a priopćeno je iz Tužiteljstva Brčko distrikta.

Zasebnim točkama Karaliću se stavlja na teret da je sam, nakon uporabe klozapina, na isti način izveo dvije teške krađe, teške blizu 12.000 KM.

"Njega tako terete da je u kolovozu od A.A. ukrao novčanik sa 4.610 američkih dolara, pet debitnih kartica, ručni sat i dva mobilna telefona, oštetivši vlasnika za oko 11.420 KM. Prethodno je sredinom svibnja mobilni telefon vrijedan oko 500 KM na isti način ukraden omamljenom F.M.", navode iz Tužiteljstva Brčko distrikta.

Karaliću i Dimkovićevoj prijeti i do pet godina zatvora. Uz to, Karaliću se jednom od točaka optužnice stavlja na teret i šumska krađa, izvedena ljetos obaranjem većeg broja stabala u šumi K.A.