Dramatični prizori u Splitu: Zapalio se stan u neboderu, odjeknule su i eksplozije

požar u Splitu, gori zgrada

Jutros oko devet sati vatrogascima je dojavljeno da je planuo požar u stanu na Trsteniku na adresi Papandopulova 9, piše Slobodna Dalmacija.

Na teren je izašlo pet vozila Javne vatrogasne postrojbe sa 16 vatrogasaca te jedno vozilo DVD-a Split s troje ljudi.

Prema izjavama stanovnika okolnih zgrada, u jednom trenutku iz stana su se začule i eksplozije.

Plameni jezici zahvatili su balkon stana, a gust dim i miris paljevine koji se širi iz stana, nošen jakim jugom, osjeti se i u drugim dijelovima grada, pa čak i na zapadnom dijelu.

Osim jakog juga, vatrogascima otežavaju posao i nepropisno parkirani automobili. Na zemljanom parkiralištu kod bivše upravne zgrade "Uzora" imaju problema zbog pristupa zgradi, pa je na teren izašlo i pauk vozilo "Split parkinga" koje uklanja automobile. Veliki broj policijskih snaga izašao je na teren i blokirao promet s Poljičke ceste prema Putu Trstenika.

Iz Javne vatrogasne postrojbe Slobodna Dalmacija saznaje kako se sa slobodnih dana 'diže' i dodatan broj vatrogasaca, budući da je gotovo cijela postrojba na intervenciji gašenja požara na Trsteniku.

Na terenu su vatrogasci, hitna pomoć i policija, a kako se neslužbeno doznaje od svjedoka na terenu, vatra se proširila i na drugi stan.

požar u Splitu,gori zgrada