Događaj koji je šokirao Srednju Bosnu: Da li je ovo razlog zbog kojeg se objesio 18-godišnji Ilija?

Policijski auto
Uz mnoštvo članova obitelji, prijatelja, Vitežana... Ilija je ispračen na posljednji počinak. Bilo je, po nekim procjenama, 2.000 ljudi.

Podsjetimo, u četvrtak 14. studenog, rano ujutro pronađeno je beživotno tijelo ovog mladića rođenog 1995. godine.

Navodno je obješeno tijelo u štali, nedaleko od obiteljske kuće, pronašla majka tinejdžera, a službena lica su izašla na lice mjesta kako bi obavila očevid. Događaj je šokirao stanovnike Viteza i srednje Bosne.

Na posljednjem ispraćaju Iliji mogle su se čuti i sljedeće riječi:

"Danas je ovdje mnogo mladih - voljeli bismo da su oni danas u svojim mladenačkim radostima i svojim školskim obvezama i da se ne moraju opraštati od svoga kolege.

Ovaj prerani odlazak u nam postavlja ono teško pitanje: Zašto? Osjećamo svi naši odgovori ne mogu ni izbliza dati odgovor o tajni čovjeka i života...".

Zaista, motivi koji su mladića naveli na ovaj očajnički čin zasad nisu poznati. Mnogo se špekuliralo u Vitezu i kružile su i kruže razne priče.

Na adresu portala Doznajemo.com stiglo je pismo u kojem se navodi da svi izbjegavaju spomenuti činjenicu da je samo dan prije tragičnog događaja Ilija zbog bezazlene tučnjave sa vršnjacima izbačen iz škole ili mu je barem tako rečeno. Navodno je prijateljima kazao da, ako se sutra ne pojavi na nastavi, da će za to biti odgovorni upravo oni koji su ga izbacili. U pismu se također navodi da na posljednjem ispraćaju nisu bili upravo ti ljudi iz vodstva srednje škole u Novom Travniku čiji je Križanac bio maturant.

Doznajemo.com