Doboj: Silovao je pa joj ukrao telefon

Doboj: Silovao je pa joj ukrao telefon
 
Protiv Branislava Jorgića (34) iz Kostajnice, kod Doboja, dobojsko Okružno javno tužiteljstvo podiglo je optužnicu zbog sumnje da je silovao dvadesetdvogodišnju B.A., koja je osoba s poteškoćama u razvoju, a zatim joj ukrao mobilni telefon, saznaju Nezavisne novine.

Kako je navedeno iz Tužiteljstva, navodeći njegove inicijale, stavljaju mu na teret da je 29. svibnja u noćnim satima došao u kuću B.A. u Doboju i nasilno je obljubio, a zatim joj uzeo i telefon.

U optužnici, koja je proslijeđena na potvrđivanje Osnovnom sudu u Doboju, predloženo je i produženje pritvora osumnjičenom, koji se u njemu nalazi od lipnja zbog pomenutog slučaja

Produženje pritvora zatraženo je zbog postojanja naročitih okolnosti da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke i da će ponoviti krivično djelo. Također, i zbog toga što se radi o licu sklonom izvršenju krivičnih djela za koja je pravosnažno i osuđivan.

"Nezavisne" su ranije pisale kako je ovaj šokantan slučaj prisilnog seksualnog odnosa otkriven slučajno i to tako što je policija istraživala prijavu krađe mobilnog telefona Huawei od ove djevojke.

Policija je tijekom istrage utvrdila da je lice s poteškoćama u razvoju na silu prinuđeno na seksualni odnos, a sumnjalo se da to nije prvi put, već da je osumnjičeni i ranije na isti način primoravao žrtvu na odnose, pišu Nezavisne novine.

"Sumnja se da to nije bio prvi put jer je tijekom razgovora s policijom djevojka istražiteljima ispričala da je Jorgić u više navrata dolazio u njenu kuću i više puta je primoravao na seksualni odnos", rekao je ranije za "Nezavisne" izvor blizak istrazi ovog slučaja.
 
(radiosarajevo.ba)