Doboj: Razbijen lanac trgovine ljudima, spašene dvije žrtve

prostitutke, prostitutke, eskort, studentski posao, prostitucija, prostitucija, CELEBRITY, Doboj, trgovina ljudima, prostitucija, prostitucija, Beograd, posao, prostitucija, mirovina, prostitutka, mušterija, prostitucija, prostituke, seks navike, prostitutka, prostitucija
"Riječ je o koordiniranoj akciji na dvije lokacije. Jedna osoba lišena slobode je državljanka Srbije, dok su ostali državljani BiH", rekao je Grubešić.

On je napomenuo da će osobe biti predane Tužiteljstvu BiH u zakonski predviđenom roku.

"Traje standardna procedura, jer se sumnja u organizirani kriminal u vezi sa trgovinom ljudima, a s obzirom na činjenicu da među osobama lišenim slobode ima i državljana Srbije sve ima međunarodni element", rekao je Grubešić i dodao da u interesu istrage nije u mogućnosti iznijeti više detalja.

Centar javne sigurnosti (CJB) Doboj priopćio je danas da su dvije osobe iz Doboja uhićene u akciji policijskih struktura iz BiH na sprječavanju trgovine ljudima radi prostitucije, u kojoj su istovremeno spašene dvije žrtve trgovine ljudima sa područja Srbije.

Načelnik CJB Doboj Tihomir Narić priopćio je da je u okviru aktivnosti na otkrivanju i sprječavanju kaznenih djela u vezi trgovine ljudima radi prostitucije provedena koordinirana akcija Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske, CJB Doboj i MUP-a Zeničko-dobojske županije pod nadzorom Tužiteljstva BiH, a u suradnji s Interpolom Beograd.

On je dodao da su u okviru akcije jučer i danas, na osnovu naredbe Suda BiH, na području općine Doboj izvršeni pretres jednog ugostiteljskog objekta, stana i jednog putničkog motornog vozila, koji su u vlasništvu ili ih koristi osoba M.J. iz Doboja, prilikom kojih su pronađeni predmeti koji potvrđuju osnove sumnje da se osoba bavi kriminalnim aktivnostima u vezi trgovine ljudima radi prostitucije.

"Također, pronađena je i privremeno oduzeta veća količina novca, dvije automatske puške, kao i drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u kaznenom postupku", naveo je Narić u priopćenju i precizirao da su u akciji lišeni slobode M.J. i Z.J. iz Doboja, te spašene dvije žrtve trgovine ljudima sa područja Srbije.

fena