Djevojku izbo nožem i tvrdi da je sve učinio lik iz video igrice

Djevojku izbo nožem i tvrdi da je sve učinio lik iz video igrice

Šusteku je suđenje, koje je zbog maloljetne žrtve zatvoreno za javnost, na Županijskom sudu u Osijeku počelo u rujnu prošle godine. On je na početku suđenja rekao da se ne smatra krivim za ubojstvo djevojke s kojom je bio u vezi, a za sve je okrivio svog "najboljeg prijatelja Michaela De Santu". Riječ je o liku iz akcijske videoigrice Grand Theft Auto. Šustek je u istrazi pričao kako ga je "Michael upozorio da ga Ana kani povrijediti i da je treba eliminirati".

"Michael je sve isplanirao. Našli smo se u 17 sati na željezničkom kolodvoru u Našicama i tamo smo obukli kombinezon koji je on donio, pa smo se odvezli u Košku, gdje smo pričekali Anu. Kada je došla, De Santa je izvadio nož i ubo je u lijevu stranu vrata kazavši: "Bismele, Allahu Ekber". Ana je počela bježati, a on ju je nastavio ubadati kako bi brže iskrvarila i kako ne bi patila. Naslonila se na neku zgradu i tamo je iskrvarila. Zajedno smo je ponovno blagoslovili, nakon čega smo se razišli, a ja sam stigao kući oko 23 sata, rekao je Matej u obrani.

Dodao je i da s Anom nije imao nikakvih nesuglasica. Vještačenje po psihijatru pokazalo je da okrivljenik ne boluje od duševnog poremećaja, niti je uočio patopsihologiju te ga je proglasio raspravno sposobnim.

No, ubrzo su se kod njega pojavili problemi, zbog čega je sudac Darko Krušlin tražio novo vještačenje i Šustek je prebačen u zatvorsku bolnicu, odakle je odvođen na Kliniku u Vrapče gdje je nad njim obavljeno vještačenje, koje je sada pokazalo da je raspravno nesposoban. Stravično ubojstvo dogodilo se 6. studenoga 2016. godine kod željezničke stanice u Koškoj.

Djevojka se s njim sastala ni ne sluteći što joj se sprema. Otišli su do silosa kada ju je naglo uhvatio za glavu i dva puta je ubo preklopnim nožem u vrat. Jednim ubodom prerezao joj je arteriju, a drugim probo dušnik i jednjak. Ona mu je pokušala pobjeći, ali nije u tome uspjela.

Zadao joj je još devet rana, od kojih četiri opasne po život, uzeo njezin mobitel i ostavio je da iskrvari. Pričekao je vlak za Našice i vratio se uz svoj grad, usput bacivši njezin mobitel iz vlaka, te otišao kod prijatelja kod kojega je ostavio drugu odjeću. Rekao mu je da je ubio djevojku, a ovaj se toliko uplašio da mu je oprao tenisice na kojima je bilo blata i Anine krvi.

Probudili su i prijateljeva oca, kojem je Matej sve ponovio te im pokazao i nož. Oni su ga prijavili tek sljedeći dan, kada su čuli da je u Koškoj pronađeno mrtvo tijelo mlade djevojke. U početku su, kako su rekli, bili šokirani da bi povjerovali u njegovu priču. Krvavu odjeću i nož bacio je u smetlište, no sve je pronašao jedan bračni par skupljača otpada.