DJEVOJKA HTJELA SKOČITI S MOSTA, VOZAČ JE SPASIO: ‘Pitala me zašto sam to učinio’

djevojka, spas, autobus
U akciji mu je pomogao i jedan putnik.

Vozač gradskog prijevoza u Beogradu u nedjelju je spasio život 18-godišnjakinji koja je pokušala skočiti s mosta, piše B92. Vojislav Marković djevojku je primijetio vozeći autobus te je stao, istrčao van i hitro je povukao na sigurno.

"Nije bilo vremena ni za kakvo uvjeravanja. Da je prošlo još 15-20 sekundi ona bi skočila. Ima možda oko 18 godina, prešla je preko ograde više od metra, držala se samo jednom rukom i gledala dolje na auto-cestu. S obzirom da mi je bila okrenuta leđima polako sam došao naspram nje autobusom, otvorio prednja vrata, povukao ručnu kočnicu, upalio četiri migavca i izletio. Ščepao sam je po sredini struka da slučajno ne ispadne, a jedan dečko mi je pomogao da je vratimo natrag", priča Marković dodajući kako mu nije ni palo na pamet da je prije toga nešto pita jer se bojao da će skočiti.

‘S djecom treba biti pažljiv'

"Držao sam je dok nije došla policija, a ona je plakala i govorila ‘što me niste pustili'. Bila je uplašena, možda je tek tada bila svjesna što se moglo dogoditi. Poljubio sam je i rekao joj da se ne boji. Ne znam ni tko je, ni zašto je to učinila, ali s djecom treba biti pažljiv", kaže Marković koje je pri povratku u autobus dočekao pljesak putnika.

NET.HR