Djevojčica prostrijeljene glave pronađena u garaži

Zadarska je policija u subotu oko 14 sati dobila dojavu da je u automobilu u garaži obiteljske kuće u Škabrnji pronađeno beživotno tijelo 14-godišnjakinje. Načelnik kriminalističke policije Policijske uprave zadarske Antun Novoselović potvrdio je kako je nesretna djevojčica pronađena u garaži u automobilu s prostrijelnom ranom na glavi.

Mogu vam potvrditi da smo pronašli beživotno tijelo djevojčice, no prije dovršetka istrage ne možemo govoriti je li riječ o nesretnom slučaju, samoubojstvu ili ubojstvu. Također ne mogu vam govoriti iz kojeg je oružja nastala rana. Na lice mjesta pozvan je i istražni sudac koji će predvoditi očevid, a mogu vam još potvrditi informaciju da je djevojčica kćerka našeg kolege policajca. Ovo je tragedija – rekao je Novoselović za Večernji list.

Škabrnjani misle da su mladi pronašli pištolj i da se radi o nesretnom slučaju

Potvrdio je kako je djevojčica bila i među djecom koja su prije osam godina nastradala od mine u Škabrnji. Tada je stradao i brat nesretne djevojčice, koji je danas učenik drugog razreda srednje škole. Djeca su se, prema riječima mještana, dobro oporavljala od nesreće, a tragedija koja se dogodila u subotu potresla je Škabrnjane.

Mladi mještani smatraju kako je četvero mladih pronašlo pištolj i da se nesreća dogodila slučajno.

 – Ovo je strašno što se dogodilo. Bili smo kod kuće, no susjedi su nam rekli kako su čuli pucanj oko 14 sati. Kasnije je došla policija. Ništa se još točno ne zna što se dogodilo, a priča se da je u vrijeme kada se dogodila tragedija s njom bio brat i još dva rođaka - rekli su Škabrnjani u zaseoku Ivkovići.

Novoselović je rekao da je otac djevojčice u vrijeme njenog stradavanja bio na poslu.