Djevojčica od 12 godina nagovorila dječaka od 14 godina da siluje njenu 11-godišnju prijateljicu

Suđenje dvoje maloljetnih zlostavljača otkrilo je šokantne činjenice o zločinu koji je zgranuo javnost u Velikoj Britaniji.

Mlađa djevojčica družila se sa svojom godinu dana starijom prijateljicom u njenom stanu, te im je u posjet došao i nešto stariji dječak.

Starija djevojčica je potom predožila da se igraju 'izazova', iu jednom trenutku izazvala dječaka da se seksa s mlađom djevojčicom. Kada je ona odbila sudjelovati, starija djevojčica ju je udarila šakom.

Potom su joj skinuli odjeću, i dječak ju je počeo silovati, no prestao je kada ga je zamolila da stane. Starija djevojčica, koja se smijala cijelo vrijeme dok je trajala mučna scena, potom se naljutila i vikala na njega da "još nije gotov".

Sudac Jeffrey Marson osudio je oboje maloljetnika na 28 mjeseci popravnog doma, uz zaključak da je djevojčica bila pokretač zločina.

- Iako si bio stariji, bio si podložan mlađem, no jačem karakteru, rekao je Marson dječaku pri izricanju presude.

Presuda je zaključila da je dječak bio "vrlo nezreo" i "izrazito ranjiv na pritisak jačeg karaktera". Na suđenju je izjavio da se nije mogao povući iz izazova jer "nije htio ispasti papak".

Starijoj djevojčici, prilikom donošenja presude, uzeta je u obzir olakšavajuća okolnost da je bila izložena "problematičnoj okolici", da je vrlo nezrela, te da zbog toga nije bila u stanju saosjećati sa žrtvom.