Dječak se objesio igrajući se konopcem za baliranje sijena?

Naime, i dok je policija u nedjelju objavila da se radi o samoubojstvu obitelj stradalog dječaka tvrdi da to ni u kom slučaju nije točno i da je u pitanju nesretan slučaj.

Dječakovo beživotno tijelo u nedjelju je u potkrovlju obiteljske kuće pronašao njegov stariji brat. Dječak je bio obješen sa tankim konopcom koji služi za baliranje sijena, a stajao je na nekoliko komada debelog stiropola, piše San.

Dvadesetogodišnji mladić je skinuo dječaka, stavio ga u automobil i odvezao u Dom zdravlja u Bihaću. Nažalost, već je bilo kasno, a dežurni ljekari su pozvali policiju.

Roditelji su sinoć bili u šoku tako da se sa njima nije moglo razjasniti ništa posebno, jutros su operativci nastavili kriminalističku obradu, tragajući za dokaznim materijalima, raspitujući se da li je dijete imalo problema i slično. Da je tijelo zatečeno na licu mjesta lakše bi došli do zaključka, ali brat je požurio da pomogne što je i razumljivo.

Za sada se smatra da se radi o nesretnom slučaju. Nikakva oproštajna poruka nije pronađena, a roditelji su razjasnili da nije imao problema niti je bolovao od mentalnih bolesti koje bi ga navele na takav postupak.

Dječak je imao je šum na srcu zbog čega su ga mnogo pazili, te je bio miljenik roditelja. Otac i mati ne dozvoljavaju da se obavi obdukcija i kategorično smatraju da se radi o nesretnom slučaju - kazao je Idriz Begić, portparol Tužilaštva USŽ.

Detaljna istraga koja još uvijek traje trebala bi pokazati da li se stvarno radi o nesretnom slučaju ili o samoubojstvu.