Dječak gledao kako majka skriva mrtvu bebu u vrećicu

"Jučer oko 10 sati ispred susjedove kuće došla je Hitna i policija, a kada smo pitali susjeda što se događa, rekao je kako je njegova pokćerka, inače blago retardirana, završila u bolnici jer ju je zaboljela kičma, ali odmah smo znali da to sigurno ima veze s njezinom trudnoćom koju je skrivala", ispričala je Mira Facković, susjeda obitelji iz Đurđekovca kod Sesveta u čijem je vrtu iza kuće u plastičnoj vrećici policija u nedjelju pronašla mrtvu bebu. Riječ je navodno o djetetu 22- godišnje djevojke, nakon čijeg su pregleda liječnici iz bolnice Merkur u Đurđekovac uputili policiju.

I susjeda Iva Jukić svjedoči o čudnim događanjima.

"Znali smo da u toj obitelji nešto nije uredu, ali nismo se htjeli miješati. Djevojka je prije dvije godine rodila dječaka kojeg je dala u dom u Nazorovoj, a kada smo prije nekoliko dana primijetili da je ponovno trudna, rekla sam sama sebi: ako joj trbuh 'nestane', sve ću prijaviti policiji", kazala je Jukić koja je uvjerena da je otac djece 22-godišnjakinje njezin 54-godišnji očuh.

Susjeda Facković toj je sumnji dodala i navodnu potvrdu 54- godišnjakove supruge koja joj je sama rekla kako njezini kći i suprug već nekoliko godina pokušavaju živjeti kao par, ali da je ona to skrivala.

U domu susjede Facković policiju je dočekao osmogodišnji polubrat djevojke, koji je policiji prepričao što je vidio.

"Bio je prestrašen i nije htio otići s policajcima, a rekao mi je da mu je mama zaprijetila da će ga razbiti ako nekome kaže što je vidio. Rekao je da su njegovu seku cijelu subotu tjerali da radi oko kuće, plakala je od bolova, a na kraju dana mama ju je položila u vruću kupku. Ručicama je pokazivao kolika je bila beba i govorio kako se ne želi vratiti svojoj kući", šokirana je kazala M. Facković. I otac i majka 22-godišnjakinje bili su u policiji, no Večernji list piše kako su nakon razgovora oboje pušteni.

Podsjetimo, nakon što je 22- godišnja djevojka stigla u bolnicu Merkur u Zagrebu. liječnici su zaključili da se prije toga porodila. Kako novorođenče nitko nije spominjao, u mjesto Đurđekovac poslali su policiju. Policija je tijelo muškog novorođenčeta pronašla iza kuće u kojoj djevojka živi. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, gdje je obdukcijom ustanovljeno da je dijete teško 2200 grama rođeno mrtvo dva mjeseca prije redovitog termina.

net.hr