Dileri iz Livna osuđeni na sedam godina zatvora za šverc heroina

Perković je u Livnu od nepoznate osobe nabavio 675 grama heroina radi prodaje na širem splitskom području. Drogu je 20. studenog prošle godine u Livnu preuzeo Pervan, bivši nogometaš, koji sada konobari i zarađuje kao nogometni sudac. Za nagradu od 150 eura trebao je pošiljku prebaciti do Splita. Lanciom Librom došao je do Kaštela, tamo je drogu trebao preuzeti Perković, koji je vozio pred njim u Audiju bosanskohercegovačkih registracija.

Pervana su uhvatili oko 22.15 sati u Kaštel Lukšiću. Ispod haube Lancije, u filteru zraka, nađen je heroin. Tvrdi da uopće nije znao da prevozi heroin. Znao je da je nešto protuzakonito, ali da je droga, to mu nije bilo ni na kraj pameti. Sa tim u životu nisam imao posla, pokušao je uvjeriti sud u svoju nevinost. No, kada ga je sudac Damir Romac pitao zašto je pristao na takav posao, nije znao objasniti.

Perković, pak, tvrdi da sa cijelim slučajem nema nikakve veze i zaista mu nije jasno zbog čega ga Pervan tereti. Vlasnik je auto servisa u Livnu i kaže da je pošao put Splita da se malo proveseli i pogleda neke auto dijelove. Bila je i ljubavnica s njim.

Tekst: Dragan Miljuš