Detalji tragedije na Mosoru u kojoj su stradala dva brata iz Splita

mosor, planinari
Policijskim očevidom koji je trajao do nedjelje ujutro utvrđeno je da u slučaju smrti dvojice planinara na Mosoru nema elemenata kaznenog djela. Naložena je obdukcija koja će pokazati točne uzroke smrti kod obojice braće.

Prema neslužbenim informacijama, mlađi brat izišao je iz planinarskog doma po vodu na obližnji izvor no kako se nije vraćao stariji brat i ostali koji su bili s njima krenuli su u potragu. Kada su ga našli, već je bio mrtav i pokušaji da ga se spasi nisu uspjeli, a onda je drugom bratu pozlilo. Pokušaj oživljavanja i reanimacije također nije uspio te je i on preminuo.

"Planirano je da tijela stradalih sa Mosora budu prevezena u splitsku bolnicu helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, a ako to ne dozvole vremenski uvjeti, onda će uz pomoć pripadnika HGSS-a njihova tijela biti prevezena kopnenim putem", rekao je za Vinko Prizmić, pročelnik HGSS-a.

Prizmić je potvrdio kako je mlađi od stradale braće (57) iz planinarskog doma otišao po vodu na obližnji izvor, a pošto je teren bio zaleđen i sklizak, on je pao u taj izvor.

"Kad su dvojica preostalih koji su boravili u planinarskom domu, od kojih je jedan bio stariji brat (60) onoga koji je otišao po vodu na izvor, primijetili da se on nije vratio, pošli su u potragu. Vidjevši mrtvo tijelo svojega mlađeg brata, srce starijeg brata je otkazalo te je i on umro na licu mjesta", kazao je Prizmić.