Detalji silovanja maloljetnice u Brčkom

silovanje, presuda, zatvor, Stolac, pokušaj silovanja, silovanje, silovanje, uhićenje, muškarac, silovanje, droga, učenica, silovanje, optuženi za silovanje, Brčko, maloljetnica, silovanje, maloljetnici, tešanj, zlostavaljanje, silovanje, Afganistan, žene, silovanje, Gulanz , zatvor, silovanje, monstrum
Silovanje je izvršio 16-godišnjak, a „otisak" saznaje da se sve zbilo u blizini jednog ugostiteljskog objekta u Brki kod Brčkog.

-To je bilo gnusno. Djevojka koja ima 17-godina je 1. siječnja oko 2:30 napustila lokal. Za njom je izašao i 16-godišnjak. Pretpostavka je da su se poznavali od ranije. Prišao joj je i nedaleko od lokala joj strgao odjeću, silovao i bacio je u snijeg. Znamo da je tu noć bila velika hladnoća, pa je djevojka dobila i blaže promrzline- kazao je „otisku" izbor koji je upućen u cijeli ovaj slučaj.

Djevojka je nakon toga prevezena u Urgentnu službu gdje joj je ukazana ljekarska pomoć. Policija Brčko Distirkta veoma brzo je pronašla siledžiju, no čekali su se ljekarski nalazi koji su potvrdili da je nad 17-godišnjom djevojkom izvršeno silovanje.

Osumnjičeni je uhićen, a u današnjoj pisanoj informaciji iz Tužiteljstva je navedeno: „ Postupajući po prijedlogu Tužiteljstva Brčko Distrikta BiH Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor mladiću osumnjičenom da je u novogodišnjoj noći silovao maloljetnicu"

-On se sumnjiči da je 01. siječnja u ranim jutarnjim satima iza jednog ugostiljskog objekta u Brki kod Brčkog na spolni odnos prisilio maloljetnu žensku osobu.

Nakon što ga je ispitalo u svojstvu osumnjičenog i donijelo naredbu o njegovom daljem zadržavanju Tužiteljstvo je 2. siječnja podnijelo prijedlog za određivanje pritvora prema ovoj osobi Tužiteljstvo je ocijenilo da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio kaznenoo djelo silovanja, te da postoji opasnost da će uticajem na svjedoke ometati dalji tijek istrage.

Na ročištu za određivanje pritvora prijedlog Tužiteljstva prihvaćen je u cjelosti, te je osumnjičenom određen pritvor u trajanju do trideset dana. Budući da se takođe radi o maloljetnom licu opravdanost pitvora provjeravat će se svakih deset dana. Na rješenje o određivanju pritvora osumnjičeni i njegov branitelj mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu Brčko Distrikta BiH- navedeno je u pisanoj informaciji iz Tužiteljstva u Brčkom. /DŽ.T./

otisak.ba