Detalji nesreće u Bijeljini: Vozač preticao po magli pa izazvao direktan sudar

Bijeljina, nesreća, poginuli

U stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 6:30 sati na putnom pravcu od Janje prema uzvišenju Obrijež smrtno su stradale dvije osobe, dok je ozlijeđeno pet, a među kojima je i jedno dijete.  

Prema izjavama očevidaca, prizor na mjestu nesreće je bio stravičan, a u izvlačenju nastradalih i ozlijeđenih bili su angažirani vatrogasci iz Janje koji su sjekli automobile.

U Policijskoj upravi Bijeljina saznali smo kako su živote izgubili muškarac inicijala Z. J. iz mjesta Glavičice i žena inicijala F. M. iz Janje.

Poginuli muškarac vozio je automobil Ford Galaxy, dok je smrtno stradala žena bila suvozačica u automobilu VW Touran, kojim je upravljao, najvjerovatnije, njen suprug M. M.

Nezvanično, smrtno su stradali Zoran Jović iz Glavičica i Fadila Mujkanović iz Janje. Jović je vozio Ford Galaxy, dok je nesretna Fadila bila suvozač u automobilu „VW Turan“, kojim je upravljao, njen suprug Mevludin Mujkanović.

Nakon što su izvučeni iz smrskanih automobila, ozlijeđeni su prevezeni u Urgentni centar Bijeljina., prenosi Avaz.

Uviđaj je okončan, a preliminarni rezultati istrage govore da se stravični sudar dogodio po maglovitom vremenu te da je jedan od vozača preticao i direktno se sudario s automobilom koji je dolazio iz suprotnog smjera.