Detalji filmske pljačke banke: Strojnicama pucali na policiju

Detalji filmske pljačke banke: Strojnicama pucali na policiju
Pljačkaši su ušli u banku i natjerali djelatnice da legnu na pod. Dok su uzimali novac, stigla je i policija. Iz banke su pucali na ophodnju, a ranjen je jedan policajac.

Strojnicama naoružana trojica maskiranih razbojnika jučer ujutro su oko 7.30 sati opljačkala poslovnicu banke Intesa Sanpaolo u Titovoj ulici usred Drvara.
Tom su prilikom i u trbuh ranili policajca Žarka Bošnjaka koji je žurno upućen u splitsku bolnicu Firule. Iz te bolnice navode kako rade operativni zahvat na kralježnici, gdje se metak zaustavio, i sve prognoze su trenutačno nezahvalne, piše Večernji list.

Pucano na policiju

- Sumnja se da razbojnici nisu s područja Drvara jer je audi A4 splitskih oznaka, a zapaljen je odmah nakon pljačke na prijevoju Oštrelj. Pretpostavlja se da je pljačkaše na mjestu gdje je zapaljen automobil čekao drugi. Pljačkaši su ušli u banku i natjerali djelatnice da legnu na pod. Dok su uzimali novac, stigla je i policija. Iz banke su pucali na ophodnju, a ranjen je jedan policajac, navode šokirani Drvarčani. Ispostavilo se kako je to vozilo ukradeno 27. veljače u Livnu. Prema kazivanju svjedoka, sve je trajalo svega dvije minute, nakon što su tri službenice i zaštitar ušli u banku. Razbojnička banda ih je očito čekala pa svega minutu poslije upala za njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Razbili su staklo i povikali: "Pljačka, lezi dolje!" Jedna službenica nije se najbolje snašla u tom metežu pa je dobila udarac kundakom puške u vrat i lopaticu. Srećom, riječ je samo o lakšim ozljedama. Koliko su napadnuti mogli vidjeti s poda, na glavama su imali potkape i gumene maske. Dvojica su bila unutra, a treći ih je čekao vani. Pokupili su više od 300.000 KM, a tada se ispred poslovnice, vjerojatno primivši dojavu preko tzv. tihog alarma, pojavila policijska ophodnja. Uslijedio je vatreni obračun, a jedan od policajaca je pogođen iz automatske puške, kažu nam istražitelji. Uz policiju Hercegbosanske županije, u potragu su uključeni tim Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutarnjih poslova i Helikopterski servis RS-a. Upravo u tom smjeru istrage može se i naslutiti kako je razbojnička skupina pobjegla u obližnji manji entitet.

Scene kao u filmovima

Načelnik Drvara Goran Broćeta izjavio je da je stanovništvo te općine uznemireno nakon pljačke banke u kojoj je ranjen policajac te da će ovog mjeseca biti sazvana posebna tematska sjednica općinskog vijeća u vezi sa sigurnošću u Drvaru. Naime, Broćeta je ocijenio kako sigurnost u Drvaru nije zadovoljavajuća, zbog čega je potrebno da se Skupština općine o tome odredi prema MUP-u HBŽ-a.

- Ovakve stvari pokazuju kakva je država u kojoj razbojnici haraju ulicama i otimaju sve što im se učini zanimljivim, rekao je Broćeta. On je naveo da se oružana pljačka dogodila u središtu i u vremenu kada djeca idu u školu.
- Banka je blizu mog ureda i čuli smo rafale. Sve se događalo kao u kaubojskim filmovima. Kao da je bilo ratno stanje, zaključio je Broćeta.