Da li kosti pronađene kod Karlovca pripadaju Antoniji Bilić?

Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, potraga za antonijom bilić, Antonija Bilić, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Krunoslav Borovec, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, ubojstva, Hrvatska, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, Antonija Bilić, Drniš, tuga, Antonija Bilić, ispraćaj, Drniš
Od dana kada je u Drnišu ušla u kamion plave kabine prošlo je 17 mjeseci, a 38 dana otkako je njezin ubica Dragan Paravinja osuđen na 40 godina zatvora, piše Jutanji.hr.

Policija je danas u večernjim satima izvjestila o pronalasku fragmenata ljudskih kostiju. Na mjestu događaja odmah se počeo vršiti jedan od najopsežnijih uviđaja ikada na širem području Karlovca, a pristup bilo kome, pa i novinarima bio je strogo zabranjen.

Angažirano je dvadesetak osoba, policajaca, te vatrogasaca koji reflektorima osvjetljavaju teren, kao i forenzičara koji u zaštitnim odijelima i s maskama na licima istražuju teren. Uviđajem rukovodi Mladen Krajačić, zamjenik županijske državne tužiteljice iz Karlovca.

- Mogu potvrditi da smo pronašli fragmente ljudskih kostiju. Za sada ne mogu reći radi li se o ostacima muške ili ženske osobe. Također mogu potvrditi da se radi o kosturu, koji je pronađen pet do deset metara od parkirališta uz cestu. Ostaci nisu bili zakopani, već su pronađeni na površini. Uskoro ćemo ih prebaciti u Zavod za sudsku medicine u Zagreb, gdje će se DNA analizom utvrditi identitet osobe - izjavio nam je oko 20 sati Mladen Krajačić.

Na mjesto nesreće stigao je vrh PU karlovačka, neslužbeno se doznaje da je tamo bio i sam načelnik Tomislav Kotić. Također neslužbeno, niko od njih ne isključuje mogućnost da se radi o posmrtnim ostacima Antonije Bilić, ali niko u ovom trenutku to ne može i potvrditi.

Mjestom se proširila vijest da se radi o ženskom tijelu, jer je navodno jedan seljanin tamo ugledao žensku lobanju. Mjesto se nalazi oko 200 metara od Miljanice koja je tek nekoliko kilometara udaljena od odmorišta Modruš odmah prije tunela Mala Kapela, gdje je tog 7. juna prošle godine tačno u 15.40 sati posljednji puta lociran signal mobitela nestale Antonije Bilić.

Sedam dana kasnije reporter Jutarnjeg lista razgovarao je s dvije osobe, konobaricom u tamošnjem kafiću i prodavačicom sira na parkiralištu, koje su svedočile da je Paravinja bio tamo u to vrijeme.

- Ne znam kada je parkirao, negdje u popodnevnim satima možda, ali na kavu je došao tačno u 21, to sam sigurna. Ušao je i rekao: "Kafu s mlijekom", te se čudno nasmiješio, rekla bih nacerio.

Vratio se zatim na terasu, sjeo za Coca-Colin stol i pio tu kavu sljedećih pola sata. Ni s kime nije pričao, vrpoljio se i razgledavao - ispričala nam je konobarica prisjećajući se da je tajanstveni gost u večernjim satima tu prao kabinu od kamiona.

Kompletno ovo područje bilo je detaljno pretraživano, no potraga se uglavnom vršila uz autocestu A1.

- Ovdje staju kamiondžije, veliko im je parkiralište, pa im odgovara. Onda tu izbace smeće, pa nastave dalje - rekao nam je mještanin kojega su na mjesto događaja privukla policijska rotacijska svjetla.

Ukoliko je Paravinja doista na kritičnom mjestu izbacio izmučeno i beživotno tijelo Antonije Bilić morao je s Modruša voziti desetak kilometara prema Zagrebu, s autoceste A1 izaći na izlazu Ogulin, te se još desetak kilometara državnom cestom vraćati prema jugu.