Četiri psa zaklali i ozlijedili više od 100 ovaca

psi zaklali janjće, županja, PP Županja
Četiri psa zaklali su i teško ozlijedili više od sto ovaca i janjića u vlasništvu Stjepana Živkovića iz Štitara, koji je tog kobnog dana u svome dvorištu, gdje drži nekoliko stotina ovaca, zatekao stravičan prizor. Događaj kakav se u tome selu ne pamti dogodio se prošlog tjedna u noći između 28. i 29. ožujka. Kako doznajemo od policijske službenice za odnose s javnošću PU vukovarsko-srijemske Marijane Maje Barbarić, službenici PP Županja na mjestu događaja obavili su očevid i utvrdili da je 28 ovaca i 28 janjića zaklano, a ranjeno je 30 odraslih ovaca i 15 janjića.

- Utvrdili smo vlasnike pasa, tri su od osobe iz Štitara, a za četvrtog ne znamo. Veterinar je izišao na teren i obavio inspekcijski nadzor. O događaju smo izvijestili i državno odvjetništvom kojem će biti dostavljeno posebno izvješće, proslijedili smo sve prikupljene podatke i obavili svoj dio posla - pojašnjava Barbarić.

Jučer smo kontaktirali i oštećenog vlasnika stradalih životinja Stjepana Živkovića, koji nam je potvrdio nemili događaj i rekao da su mu psi pričinili veliku materijalnu štetu.

- Ne bih za sada htio više ništa reći o ovom slučaju, jer ću možda morati pokrenuti i sudski spor, pa je nezahvalno u ovom trenutku o bilo čemu govoriti - kaže Živković. Na upit je li do sada imao slučaj da su mu psi napadali i zaklali ovce, kratko je prokomentirao: Ma, oni se igraju, ne idu oni s tom namjerom da ih ozlijede, ali evo, dogodilo se, i posljedice su strašne - ustvrdio je vidljivo utučeni vlasnik, koji se već godinama bavi ovčarstvom, a vlasnik je i mesnice u Županji. U razgovoru s mještanima Štitara neslužbeno doznajemo da su mu ovce i janjiće navodno izmasakrirali psi jednog lokalnog poduzetnika.

glas-slavonije.hr