Čapljina: Policajac mi je prodao ukradeni automobil

Automobil je dvije godine vozio bez problema, a kada ga je u svibnju 2008. pokušao registrirati, policija ga je obavijestila da je za vozilom raspisana Interpolova tjeralica.

Vjerovao policajcu


“Nisam mogao vjerovati kada me je za dva dana pozvao inspektor zadužen za slučaj i rekao da je automobil ukraden u Norveškoj”, prisjeća se Zvonić. On je ispričao da je prilikom kupnje auta vjerovao Ćubeli, posebno zbog činjenice što se radilo o inspektoru koji je zaposlen u Odjelu kriminalističke policije u Čapljini. Šokirani Zvonić govori da je odmah o svemu obavijestio inspektora. “Čim sam doznao da je automobil ukraden,  pozvao sam Ćubelu, te sam tražio da mi vrati 16.000 maraka koliko sam platio za automobil”, rekao je. Prema Zvonićevim riječima, policajac je tražio od njega da ne podiže tužbu, te mu je pristao vratiti dio novca. Zvonić tvrdi da mu je policajac obećao vratiti 10.000 maraka. “Ja sam tražio da mi vrati sav novac, a kako se nismo dogovorili, podnio sam tužbu Općinskom sudu u Čapljini”, govori Zvonić.

Žalba na presudu


Iako je Sud u ožujku prošle godine presudio u Zvonićevu korist, Ćubela se žalio Županijskom sudu u Mostaru, tako da ovaj slučaj još čeka sudski epilog. Ogorčen zbog toga što mu policajac još nije vratio novac, Zvonić se obratio medijima jer, kako kaže, osjeća veliku nepravdu. “Nakon kupnje nas dvojica smo sklopili kupo-prodajni ugovor ovjeren kod javnog bilježnika, Sud je presudio u moju korist, a ja još nisam dobio svoj novac. Nakon što je Sud presudio u moju korist, ponadao sam se da će sve napokon biti riješeno”, kaže Zvonić, dodavši da je Ćubela uložio žalbu na presudu čime je ova sudska trakavica nastavljena. Zvonić kaže kako sada čeka novo suđenje.  Inače, policajac se tijekom suđenja pred čapljinskim Općinskim sudom branio da nije znao da je automobil ukraden, te da ga je on u siječnju 2004. kupio od Borislava Savića iz Banje Luke koji je prodavao vozila na tržnici u Sarajevu. Prema navodima iz sudske presude, Ćubela je obećao Zvoniću da će mu vratiti novac nakon što od Savića zatraži da mu isti namiri isplaćeni iznos, međutim, Savić mu nije vratio isplaćeni iznos.

Nema svjedoka


Zvonić govori da je suđenje pred čapljinskim Sudom čak dva puta odgađano zbog nepojavljivanja Borislava Savića, koji je trebao svjedočiti u Ćubelinu korist. Iako je automobil ukraden, iz sudskih dokumenata je vidljivo da je godinama redovito prolazio preglede i registracije, sve do svibnja 2008., kada su u Policijskoj upravi u Čapljini otkrili da je za vozilom raspisana Interpolova tjeralica.

Piše: I. Herceg/dnevni list