Čapljina: Htjeli su mi ubiti brata u baraci

policija

Reklaje kako je njezin brat preksinoć bio s dvojicom muškaraca romskog podrijetla Admirom i Izetom, koji su poznati po problematičnim ispadima kada popiju te da su joj kasnije pretukli brata u jednoj od baraka i da su mu "polomili glavu".
Dežurni tužitelj Zdenko Kovač potvrdio je kako je Slobodanka prijavila napad na svog brata te da je on završio na liječenju u mostarskoj bolnici na Bijelom brijegu.
"Moj brat je sinoć navratio do mene, a kasnije je rekao da ide na odlagalište otpada", objasnila nam je Slobodanka Šutalo u telefonskom razgovoru. Kaže da nije ni slutila da će se nešto loše dogoditi, sve dok ju brat Rajko nije nazvao na mobitel i zamolio za pomoć.

"Nazvao me na mobitel, čula sam da jedva govori. Rekao mi je: ‘Požuri, dođi po mene'. Ja i jedna prijateljica smo sjele u automobil i kada sam došla na odlagalište, ispred te barake vidjela sam jednog od tih Roma, Admira B., on je bio sav krvav od glave do pete", prepričala je Slobodanka.
Ona kaže da je tu izbila svađa te da je taj muškarac romskog podrijetla koji je bio ispred barake počeo vikati na nju i prijateljicu koje su bile u autu.
"Moja prijateljica je htjela izići iz auta, ali ja sam joj rekla: ‘Ne izlazi, ubit će nas', znala sam da se nešto loše dogodilo čim sam ga vidjela kako je krvav", rekla je Slobodanka i objasnila kako je najprije krenula bježati s automobilom s tog mjesta, ali je tu na njihov auto bacano kamenje.

"Tada sam sebi rekla: ‘Što ću bježati, udarit ću ga autom i krenula sam na njega autom'", rekla je ona i dodala kako je kasnije ipak nazvala policiju. Policiji svaka čast, brzo su došli, tek kada su policajci došli, ja sam vidjela svog brata..., rekla je ona i dodala da joj je brat bio obliven krvlju i slomljene glave.
Kaže da su joj policajci rekli da brata odvede na Hitnu, što je i učinila. "Nisam tu stigla puno s njim razgovarati, on mi je samo rekao da su oni taj dan pili i kako mu je jedan od te dvojice oteo 120 maraka, što je točno, bilo ne znam, možda je moj brat njima nešto i opsovao", rekla je ona.

Uvjerena je da su joj napadači htjeli ubiti brata, a kasnije je pričala i sa sinom Izeta S. koji joj je rekao kako joj je Izet udario brata džepnim nožem. "Nije ga ubo, udario ga je tupim dijelom, ali njegov sin, koji je čitavo vrijeme bio s njim i sve je vidio, rekao mi je da je Izet htio ubiti njih obojicu, i mog brata i ovog drugog", navela je ona. Što se konkretno dogodilo u baraci na Adi, tko je sve koga udarao, pokušavaju otkriti čapljinski krim istražitelji.

Dnevni list