Busovača: Zaštitar u banci opljačkao umirovljenicu, prokockao njenih 1.500 KM

Busovača, zaštitar, banke

Pripadnici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosanske županije, u suradnji s kolegama iz Policijske uprave Busovača, rasvijetlili su zlouporabu bankovne kartice. Zlouporabom je oštećena umirovljenica iz Busovače

Umirovljenica je alarmirala policiju iz Busovače, nakon što je prilikom korištenja bankovne kartice uočila nedostatak na svom računu, koji je otvoren u jednoj od komercijalnih banaka.

Operativnim radom istražitelji su utvrdili da je A. N. (31), radnik zaštitarske agencije, koja pruža usluge osiguranja banci u kojoj oštećena ima otvoren račun, iskoristio trenutak nepažnje i od nesretne žene neovlašteno uzeo podatke s bankovne kartice.

Potom je radnik osiguranja putem interneta izradio „lažne“ korisničke račune za sudjelovanje u internet igrama na sreću te u više navrata izvršio uplate na račun jedne sportske kladionice. Tako je pričinio materijalnu štetu veću od 1.500 KM.

Tijekom kriminalističke obrade zaštitar je u potpunosti priznao izvršenje kaznenog djela i protiv njega se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje, prenosi Avaz.ba.

Iz MUP-a SBŽ-a su upozorili korisnike bankovnih kartica da obrate pažnju na zaštitu osobnih podataka kako bi spriječili eventualne zlouporabe i nastanak materijalne štete.