Bunoza, Pavković, Vukšić i Mehmedović pušteni na slobodu, ne smiju napuštati BiH

Bunoza, Pavković, Vukšić i Mehmedović pušteni na slobodu, ne smiju napuštati BiH

Županijski sud u Tuzli izrekao je na održanom ročištu mjere zabrane Ivanu Vukšiću, Erni Mehmedović, Ivani Bunoza i Mati Pavkoviću, koji su, prema naredbi Tužiteljstva Tuzlanske županije, uhićeni 19. studenog, nakon čega su pušteni na slobodu, saznaje “Avaz”.

Podsjetimo, oni se sumnjiče da su, kao dio Global Ispat koksne industrije Lukavac, počinili krivično djelo organizirani kriminal, u vezi s produženim kaznenim djelom zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Kako saznaje Avaz, Sud je osumnjičenom Vukšiću izrekao mjeru zabrane poduzimanja poslovnih aktivnosti i službenih dužnosti u GIKIL-u, odnosno zabranio obavljanje djelatnosti i zabranio članstvo u Nadzornom odboru društva GIKIL, kao i drugih dužnosti u GIKIL-u, koja će trajati dok za to postoji potreba, a najduže do pravomoćnosti presude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičenoj Mehmedović zabranjeno je obavljanje dužnosti tajnika gospodarskog društva GIKIL, kao i drugih odgovornih dužnosti u GIKIL-u, dok je osumnjičenoj Bunoza sud zabranio poduzimanje poslovnih aktivnosti i službenih dužnosti u GIKIL-u, odnosno zabranio obavljanje djelatnosti i zabranio članstvo u Nadzornom odboru društva GIKIL.

Sud je osumnjičenom Pavkoviću zabranio poduzimanje poslovnih aktivnosti i službenih dužnosti u GIKIL-u, odnosno zabranio obavljanje djelatnosti i zabranio članstvo u Nadzornom odboru društva GIKIL, kao i drugih dužnosti u GIKIL-u.

Osim navedenog, Sud je zabranio međusobno sastajanje i komuniciranje osumnjičenih te zabranio njihovo sastajanje i komuniciranje s osumnjičenima Pramodom Mittalom, Rajibom Dasom i Parameshom Bhattacharyya.

Također, osumnjičenima Vukšić, Bunoza i Pavković se zabranjuje prelazak državne granice Bosne i Hercegovine. Osim toga, Sud je naredio osumnjičenima da se jednom tjedno javljaju nadležnoj policijskoj postaji.

Almin Dautbegović, odvjetnik osumnjičenog Vukšića, poručio je kako je očito sve prenapuhano.

-U odnosu na ono što se govorilo i pisalo u trenutku uhićenja, ipak je očito da je sve prenapuhano. To zaključuje i Sud danas, kada je odlučivao o prijedlogu pritvora tužitelja, te zaključio kako nema mjesta pritvoru. Istina, određuje mjere zabrane koje nisu poseban teret mom branjeniku jer se on ionako povukao iz ove priče i ne bi imao kontakta ni sa kim i bez ovih mjera – kaže Dautbegović.